Site icon Princesa.si

5 aplikacij ChatGPT, za vaše dokumente in datoteke

5 aplikacij ChatGPT, za vaše dokumente in datoteke

Dokumenti so nekaj, s čimer se kot študenti ali strokovnjaki, ves čas ukvarjate pri svojem delu. Ne glede na to, ali pripravljate poročilo od začetka ali pa iz obstoječega poročila povzemate, so vaši dnevi zaznamovani z branjem obsežnih vsebin. Na srečo so orodja umetne inteligence, kot je npr. ChatGPT, omogočila, da je ta proces bistveno lažji in hitrejši.

ChatGPT ponuja številne zmožnosti, povezane z dokumenti. Pomaga vam lahko pri pripravi strnjenega povzetka v točkah, zagotavlja podrobna pojasnila o določenih vsebinah dokumentov in odgovarja na vprašanja, ki jih imate v zvezi z vsebino. Vendar pa obstaja manjša omejitev. Prenašanje datotek neposredno v platformo (še) ni podprto. Namesto tega lahko celoten dokument prilepite v pogovorno okno ali pa nadgradite račun Plus, ki omogoča dostop do spletnih datotek in spletnih strani. Dobra stran je, da je na voljo več spletnih klepetalnikov, ki jih poganja ChatGPT, s katerimi lahko brez težav uvozite dokument in se vključite v pogovor, kot bi to storili s ChatGPT. Za lažje delo smo pripravili seznam petih takšnih klepetalnih programov za dokumente.

1. ChatPDF

ChatPDF, kot pove že ime, je interaktivni klepetalni robot, zasnovan posebej za delo z datotekami PDF. Postopek je preprost: dokument lahko brez težav uvozite v platformo na enega od treh načinov. Kot prvo lahko preprosto povlečete in spustite datoteko PDF, ki ste jo shranili lokalno. Druga možnost je, da vnesete neposredno povezavo do datoteke PDF ali uporabite priročni gumb “Poišči PDF”, ki vam omogoča iskanje dokumenta na spletu.

Ko je izbrani dokument uspešno naložen, ChatPDF samodejno analizira njegovo vsebino in razkrije vmesnik za klepet. Ta vmesnik služi kot platforma, na kateri lahko začnete pogovore s PDF-om in se pomikate po njegovi vsebini. Orodje sicer ponuja seznam priporočenih vprašanj, vendar lahko vprašanja oblikujete po lastni presoji. Prednost orodja ChatPDF je v njegovi izjemni jezikovni spretnosti. Brez težav razume in odgovarja v katerem koli jeziku. Ne glede na to, ali se ujema z jezikom dokumenta ali z vašim povpraševanjem, je odličen. 

Vmesnik za klepet ima še dodatne funkcije. Klepete lahko preimenujete ali izbrišete, ponastavite pogovore in izvozite kot besedilne datoteke. Če želite drugim omogočiti, da se vključijo v vaš naloženi PDF, lahko v skupno rabo pošljete povezavo do njega. Pomembno pa je opozoriti, da drugi uporabniki ne bodo imeli dostopa do vseh sporočil, ki ste jih poslali.

2. AskYourPdf… več tukaj.

Foto: Pixabay

Exit mobile version