5 jogijskih položajev, da bodo povešene prsi videti čvrste

Prsi se s staranjem običajno povesijo, zato so povešene prsi normalne! Če še vedno iščete naravne načine, kako jih narediti čvrste, je tukaj pet jogijskih asan za povešene prsi.

Večina žensk ima odnos ljubezni in sovraštva do enega ali drugega dela telesa. To še posebej velja, ko gre za prsi. Če vas družbeni pritisk in nenehna želja, da ste videti ”popolne”, prisilita v razmišljanje na določen način, premislite! V življenju je toliko stvari, zaradi katerih morate skrbeti, da povešene prsi ne bi smele biti na vašem seznamu. Če vseeno želite okrepiti prsne in hrbtne mišice, da bodo prsi videti čvrste, vam lahko ta članek pomaga.

Najprej morate vedeti, da so povešene prsi nekaj normalnega in da gre vaše telo med odraščanjem skozi številne spremembe. Torej, ko postanete starejši, se nagibajo k temu, da se nekoliko spustijo.

Vzroki za povešene prsi

Prsi se lahko skozi čas spreminjajo in so različnih velikosti in oblik. Poleg tega spremembe na dojkah običajno niso škodljive in vas ne bi smelo skrbeti. Medtem, ko vzrok za povešene prsi ali ptozo dojk ni znan, so študije odkrile vzroke, ki bi to lahko povzročili. Glede na študijo, objavljeno v Annals of Plastic Surgery, so nekateri dejavniki, povezani s pozo dojk, starost, izguba teže, višji indeks telesne mase, nošenje z višjim ITM, nosečnost in kajenje. Dojenje, pridobivanje telesne teže in premalo gibanja zgornjega dela telesa lahko povzročijo tudi povešene prsi.

Joga za povešene prsi

Obstajajo določeni dejavniki, kot so slaba drža, pomanjkanje gibanja, ki lahko privedejo do povešenih prsi že v mladosti. Nekateri gibi bodo aktivirali in tonizirali prsne in hrbtne mišice, kar bo pripomoglo k ohranjanju čvrstih prsi in pomagalo razbremeniti otrdele hrbtne mišice. Zgrbljen ali upognjen hrbet lahko povzroči, da dojke visijo zaradi lastne teže, kar poslabša proces povešanja. Toda, ko je vaša drža dobra, posredno manj obremenjujete hrbet in prsi.

Tukaj je nekaj vaj za povešene prsi, ki jih priporoča fitnes strokovnjakinja in jih lahko izvajate vsak dan, če želite videti razliko:

1. Eagle Arms

Za sedeče orlove roke ali sedečo Garudasano sedite na blazino s prekrižanimi nogami eno čez drugo. Sedaj stisnite roke skupaj s komolci drug k drugemu. Ovijte levo roko okoli desne roke, tako da se desna dlan dotika leve dlani. Obe roki morata biti zapleteni druga v drugo kot kači. Poskrbite, da bo vaša hrbtenica vzravnana in ramena sproščena. Ko to počnete, bi morali gledati naravnost. Začetniki naj to počnejo 30 sekund in postopoma povečajo do 2 minuti na vsaki strani.

2. Izteg roke

Sedite pokončno z ravno hrbtenico na podlogi. Postavite desni komolec na levega, obe roki pa iztegnite naravnost predse. Roke naj bodo v višini ramen, medtem ko levo roko obrnete navznoter proti sebi. Ko začnete čutiti raztezanje, počasi iztegnite levo roko, medtem ko jo upognite čez desno roko.

3. Roke kaktusov

Začnite s sedenjem na blazini. S komolci upognjenimi pod kotom 90 stopinj in brado vzporedno s tlemi, iztegnite roke vstran. Občutite, kako se prsni koš povečuje z zategovanjem lopatic. To morate storiti vsaj 10-krat vsak dan.

4. Raztezanje od ušes do ramen

Udobno se namestite na sedež in spustite ramena stran od ušes. Levo uho nagnite proti levi rami. Ko to počnete, položite levo roko na glavo, da podpirate raztezanje. Ponovite na drugi strani. Naredite 10 ponovitev na vsako stran.

5. Poza kravjega obraza

Znano tudi kot Gomukasana, to asano začnete tako, da postavite levo nogo pod desno nogo. Zdaj dvignite desno roko nad glavo in jo upognite v komolcu ter položite na hrbet. Zdaj potegnite levo roko navzdol in poskusite z njo držati desno roko. Dlani približajte čim bližje drugi drugi. Ostanite v pozi čim dlje. Naredite 10 ponovitev na vsako stran.

vir Foto: Pexels Portal24  

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja