5 prednosti zaužitja vode z limono zjutraj

Prednosti vode z limono, ki jo zaužijemo zjutraj, so eden najbolj cenjenih nasvetov za dobro počutje. In ne, ne govorimo le o čistilnih lastnostih, ki so ji jih že od nekdaj pripisovali. Poleg razstrupljanja ima še nekaj drugih prednosti.

A glede na to, da gre za enega najbolj polarizirajočih trikov glede dobrega počutja in prehrane ter ustvarja največ nasprotujočih si mnenj. Od tistih, ki goreče verjamejo, da vam pomaga shujšati (spojler: ni res), do tistih, ki trdijo, da ni vreden popolnoma nič.

Preden se lotimo teme, bomo povedali eno stvar v prid pitju tekočine zjutraj: to je način, da preprečimo, da bi telo zadrževalo tekočino v odsotnosti za opravljanje svojih telesnih funkcij.

5 prednosti vode z limono

  1. Zjutraj pomaga zagnati proces prebave. In to pomeni, da tudi pomirja prebavne motnje, zgago in napenjanje. Poleg tega je znano, da limona spodbuja nastajanje žolča in želodčnega soka in tako lahko prepreči nastajanje plinov. Vendar to ne pomeni, da ga lahko uporabljamo za hujšanje, ravno nasprotno: to zdravilo ni čudežno in nima učinka na izgorevanje maščob.
  2. Krepi imunski sistem, saj vsebuje visoko vsebnost vitamina C v limoninem soku. Poleg tega je bogat tudi z vitaminom B, kalcijem, železom, magnezijem, kalijem in encimi.
  3. Zaradi visoke vsebnosti antioksidantov, ki preprečujejo poškodbe prostih radikalov je dobra za kožo.
  4. Hidrira telo. Spomnimo se, kot smo že razložili ob drugi priložnosti, da je pitje pomembnega dela količine vode, ki jo moramo popiti čez dan, na prazen želodec učinkovit način za spodbujanje metabolizma in hidracijo telesa. Glede na to, da je včasih pitje vode lahko nekoliko leno, lahko dodajanje limoninega soka vodi da prijeten okus, ki olajša nalogo. Poleg tega pitje vode na prazen želodec spodbuja hidracijo telesa, saj ste bili vso noč ur brez hidracije.
  5. Izboljša črevesni prehod in hidrira debelo črevo. Pitje na prazen želodec pomaga pri zaprtju. Poleg tega limona, ki je bogata z vlakninami, spodbuja tudi črevesne procese.

Pogoj: voda mora biti mlačna, ne vroča

Pomembno je, da je temperatura vode mlačna in ne vroča. Tako je enake temperature kot naše telo in se absorbira veliko hitreje, saj ji ni treba znižati temperature, da bi se asimilirala.

In ne, limona ne alkalizira

S prehrano ne morete spremeniti pH telesa. Pogosto je slišati, da bi voda z limono lahko spremenila pH krvi z alkalizirajočim učinkom. To je napačno, saj tisti, ki so v našem telesu odgovorni za uravnavanje kislosti krvi, ledvice, jetra in pljuča, pH vedno ohranjajo v območju od 7,3 do 7,5.

vir Foto: Pixabay

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja