7 kreativnih načinov, kako narediti dnevno sobo dražjo

Vsi si želimo, da bi naša dnevna soba izžarevala eleganco, kot iz strani revij o notranji dekoraciji ali luksuznih butičnih hotelov. Vendar pa se včasih zdi, da to ni dosegljivo, če nimate obsežnega proračuna za notranjo opremo. Na srečo obstaja več kreativnih načinov, kako narediti svojo dnevno sobo, da bo videti dražje, ne da bi pri tem izpraznili svoj bančni račun. Te preproste ideje ne samo, da bodo vašemu domu takoj dodale pridih glamurja, ampak bodo tudi povečale udobje, organiziranost in vizualno privlačnost vašega prostora. Najboljše pa je, da za ta preobrazba ne boste morali porabiti celo premoženje.

Dodajte plišaste blazine in mehko pohištvo

Zamenjajte enolične blazine in pohištvo s plišastimi, razkošnimi alternativami ali celo pregrinjalom iz umetne ovčje kože. Kombinirajte različne teksture in velikosti blazin, da ustvarite globino in slog. Mehki žametni materiali pa bodo poskrbeli za udobje.

Velika, opazna preproga

Velika preproga lahko vizualno poveča prostor in mu doda toplino. Pazite, da bo preproga oddaljena vsaj 12 centimetrov od vsake stene ali drugega pohištva. Preproge tudi ščitijo tla in zmanjšajo hrup.

Investirajte v preveliko ogledalo

Prevelika ogledala ne le vizualno povečajo prostor, ampak tudi dodajo razkošje. Postavite jih nasproti oken, da odražajo naravno svetlobo, ali pa se odločite za ogledala, ki segajo od tal do stropa za bolj dramatičen učinek. Zrcalne stene so tudi odlična možnost za osvetlitev temnih prostorov.

Ustvarite posebno steno

Pobarvajte ali dodajte teksturirane, grafične tapete ali stenske obloge, da spremenite prazno steno v osrednjo točko vaše dnevne sobe. Izberite slog, ki ustreza vašemu okusu, od industrijskega videza s kamnito opeko do klasičnega videza z lesom.

Kovinski poudarki

Dodajte razkošje z medenino, bakrom, nerjavečim jeklom ali zlatimi detajli, kot so vtičnice, ročaji omar, gumbi na vratih ali svetilke. Kovinske poudarke lahko najdete tudi na bolšjih sejmih ali v starinarnicah za unikaten videz.

Sobne rastline

Velike sobne rastline ali drevesa dodajo življenje in barvo vašemu prostoru. Postavite jih v dekorativne lonce ali košare za še boljši videz. Če niste vešči v gojenju rastlin, razmislite o ponarejenih rastlinah za brezskrbno vzdrževanje.

Elegantna shramba za prikrivanje nereda

Za ohranjanje urejenosti v sobi uporabite pohištvo, kot so otomanske klopi, škatle za odeje ali pletene košare, da prikrijete vsakodnevni nered. To ne samo rešuje težavo s prostorom, temveč tudi dodaja pridih glamurja vaši dnevni sobi.

Z upoštevanjem teh nasvetov lahko svojo dnevno sobo preoblikujete v prostor, ki bo očaral vsakega obiskovalca, ne da bi pri tem porabili preveč denarja.

vir

Foto: Freepik

Portal24

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja