Azijska juha z ingverjem in shiitake gobami
Azijska juha z ingverjem in shiitake gobami je odlična izbira za okusen in lahek obrok. Azijske juhe so že same po sebi bogate so z začimbami, kar jim daje edinstven okus, hkrati pa so dovolj lahke, da ne obremenjujejo želodca. Eden od receptov, ki ga je vredno preizkusiti, je juha z ingverjem, shiitake gobami in kitajskimi rezanci.
Ta recept je primeren za približno 4 osebe.
Kalorična vrednost: Celoten recept vsebuje približno 800 kalorij, kar pomeni, da ena porcija (1/4 recepta) vsebuje približno 200 kalorij. To je relativno nizkokalorična juha, ki je odlična za vključitev v uravnoteženo prehrano.
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
- 1,8 l kakovostne zelenjavne osnove,
- 5 cm svežega naribanega ingverja,
- 1 rdeča paprika,
- 6 kosov sesekljane mlade čebule,
- 1,5 žličke kitajske mešanice 5 začimb,
- 1 žlica sladkorja,
- 1 žlica sladke čilijeve omake,
- 1 žlica sojine omake,
- 150 g shiitake gob,
- 50 g kitajskih rezancev za jajčno juho,
- 1 zavitek choija,
- sok ½ limete,
- šopek koriandra.
Postopek priprave: V večji lonec nalijemo zelenjavno osnovo in jo zavremo. Dodamo ingver, čili, papriko, kitajsko mešanico začimb, sladkor, sladko čili omako in sojino omako. Ogenj zmanjšamo in pustimo vreti približno 5 minut. Nato dodamo gobe in testenine ter pustimo vreti še 3-4 minute, da se rezanci skuhajo. Dodamo pak choi in limetin sok, nato pa juho okusimo in po potrebi dodamo sol in druge začimbe. Pustimo vreti še 2 minuti. Juho postrežemo v skledicah, potresenih s sesekljanim koriandrom. Če koriander ni po vašem okusu, ga lahko nadomestite s peteršiljem.
Foto: Pexels