Bo princesa Kate jutri na balkonu Buckinghamske palače?

Waleška princesa je irski gardi poslala osebno podpisano pismo, v katerem je polku čestitala, saj jih je danes zamudila na generalni vaji za Trooping the Colour. Zaradi okrevanja po diagnozi raka in zdravljenju princesa Kate ni mogla prisostvovati dogodku, kjer bi kot polkovnica irske garde tradicionalno sprejela pozdrav na reviji polkovnikov.

V pismu, napisanem na papirju z naslovom Kensingtonske palače, je princesa izrazila obžalovanje zaradi svoje odsotnosti ter ponos na celoten polk. Na računu irske garde na družbenem omrežju X so delili pismo, v katerem je med drugim pisalo: “Želela sem vam sporočiti, kako ponosna sem na celoten polk pred Colonel’s Review in Trooping the Colour. Cenim vse vaše napore in predanost pri pripravah ter upam, da vas bom kmalu spet lahko predstavljala.”

Pismo je zaključila z ročno napisanim geslom irske garde “Quis Separabit”, kar pomeni “Kdo nas bo ločil?” ter se podpisala s “polkovnica Catherine”. Pismo je vojakom prebral generalpodpolkovnik James Bucknall, ki je tudi nadomestil princeso Kate na dogodku, kar je povzročilo aplavz med gardisti.

Bo princesa Kate jutri na balkonu Buckinghamske palače?

Pismo je v javnost prišlo po razkritju, da Kate ni izključena iz uradnega praznovanja kraljevega rojstnega dne naslednji konec tedna. Viri blizu princese pravijo, da razmišlja o tem, da bi se pojavila na balkonu Buckinghamske palače po slovesnosti Trooping the Colour, če se bo počutila dovolj dobro. Vendar so viri iz palače vztrajali, da se princesa ne bo vrnila k uradnim dolžnostim, dokler zdravniki ne dajo dovoljenja, njeni nastopi pa bodo v najboljšem primeru občasni.

Tudi kralj, ki je sam prebolel raka, se bo udeležil rojstnodnevnega praznovanja v Londonu prihodnjo soboto. Kralj bo kot del prilagoditev svoje rutine namesto jahanja na konju, da bi pregledal vojake, potoval v kočiji Ascot Landau s kraljico Camillo. Viri iz palače so pojasnili, da je ta sprememba običajnih postopkov v skladu z navodili, da bo kraljeva delovna vrnitev “skrbno pregledana” za vsako zaroko.

Trooping the Colour poteka vsako leto kot uradni rojstni dan za monarha, čeprav je Karlov dejanski rojstni dan 14. novembra. Udeležili naj bi se ga tudi drugi člani kraljeve družine, podobno kot lani, ko so bili prisotni le zaposleni člani družine.

[Vir: Mirror]; Portal24; Foto: Zajem zaslona

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja