Site icon Princesa.si

Če želite shujšati, morate jajcem za zajtrk dodati to hrano!

Če želite shujšati, morate jajcem za zajtrk dodati to hrano!

Veliko dietetikov se strinja, da je zajtrk najpomembnejši obrok dneva, jajca pa so ena najbolj zdravih živil in bi jih morali izbrati za najboljši začetek dneva. 

Pojasnjujejo, da so jajca bogata z beljakovinami, ki niso le odlične za naše zdravje, ampak prispevajo tudi k hujšanju.

Če jajca uživamo v kombinaciji z drugim živilom, bodo rezultati hujšanja še boljši. 

Ko omenjamo drugo živilo, gre za špinačo. 

Ena porcija te slastne zelene listnate zelenjave vsebuje le sedem kalorij. Dodatek špinače bo vaš jajčni zajtrk obogatil s številnimi hranili brez nezaželenih kalorij.

Poleg tega, da je špinača bogata z železom, vitaminoma A in C, betakarotenom, magnezijem, kalijem in številnimi drugimi pomembnimi hranilnimi vrednostmi, je odlična tudi za dvig energije, spodbujanje pospeševanja presnove in zatiranje lakote ter vas tako ohranja sitosti za dlje čez dan.

vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Za boljši spanec pred spanjem jejte ta sadeža

Zdravstveno stanje in stresen vsakdanjik, lahko resno ogrozi vaš spanec. Na srečo je to težavo mogoče ublažiti z nekaj preprostimi spremembami. Nekateri strokovnjaki za daljši in kakovostnejši spanec priporočajo sadje. Za najbolj koristne pri izboljšanju učinkovitosti spanja so se izkazali kivi in višnje.

Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition je prednosti kivija za spanje poudaril prvi. Po raziskavi, ki jo je objavila revija, kivi vsebuje številne spojine, med drugim antioksidante in serotonin, ki ugodno vplivajo na zdravljenje motenj spanja… več tukaj.

Exit mobile version