Chowder: Klasična, preprosta in okusna koruzna juha

Chowder (koruzna juha) je tradicionalna jed s severovzhodne obale Združenih držav Amerike, predvsem pa je povezana z Novo Anglijo. Ta kremasta koruzna juha je obrok zase in je lahko tudi popoln začetek obilnega kosila. Pogosto se postreže s kruhom, krekerji ali pecivom. Za pripravo jedi boste potrebovali slavo uro. Iz navedenih količin sestavin boste dobili šest obrokov

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 100 g slanine, narezane na rezine,
  • 0,5 čebule, sesekljane,
  • 120 g sesekljane zelene,
  • 300 g krompirja, olupljenega in narezanega na kocke,
  • 1 lovorjev list,
  • 1 čajna žlička timijana,
  • sveže mlet poper,
  • 500 ml piščančje juhe,
  • 540 g koruze (sveže, zamrznjene ali konzervirane),
  • 240 ml mleka,
  • 120 ml smetane za kuhanje
  • sesekljano mlado čebulo za okras.

Postopek priprave:

Slanino pražite toliko časa, da postane hrustljava. Nato jo vzemite iz ponve in položite na papirnato brisačo, da se odcedi odvečna maščoba. Slanino pustite ob strani, maščobo, ki jo je spustila, pa pustimo v ponvi.

V isti ponvi na zmernem ognju prepražite čebulo in zeleno, dokler se ne zmehčata, približno 5 minut.

Dodajte krompir, timijan, lovorov list, poper in piščančjo osnovo. Zavremo, zmanjšamo ogenj, pokrijemo in pustimo vreti 15-20 minut ali dokler se krompir ne zmehča.

Dodajte koruzo in dušite še 2-3 minute, če uporabljate svežo koruzo, ali 5-6 minut, če uporabljate zamrznjeno koruzo. Če uporabimo koruzo iz konzerve, daljše kuhanje ni potrebno, saj je že kuhana.

Mleko in sladko smetano zmešajte. Dodajte juhi in med mešanjem pustite, da zavre. Dušite 2 minuti, da se zgosti.

Odvzamite 2-3 skodelice juhe in jo zmeljite v kuhinjskem robotu. Zmleti del vrnite nazaj v juho.

Odstavite z ognja in vmešamo polovico popražene slanine.

Po želji okrasite s preostalo slanino in mlado čebulo.

vir Foto: Delish Portal24

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja