Kako se razlikujeta švedska in shiatsu masaža?

Od vseh različnih vrst masaž je težko premagati tradicionalno švedsko masažo. To je klasična masaža, na katero večina ljudi pomisli, ko razpravlja o masažah, in to z dobrim razlogom. Švedska masaža je kot objem celega telesa – uporablja dolge drsne poteze in gnetenje s svojimi nežnimi gugalnimi gibi, da sprosti mišice in razbremeni napetost. Če ste kdaj imeli švedsko masažo, veste, kako sproščujoče so lahko. Toda ali ste se kdaj vprašali, po čem se razlikuje od drugih masaž?

Kaj je masaža Shiatsu?

Shiatsu masaža je vrsta masaže globokih tkiv, ki temelji na tradicionalni kitajski medicini (TKM). Praktiki uporabljajo roke za manipulacijo tlačnih točk in energijskih meridianov, da uravnotežijo pretok energije telesa. Praktikanti Shiatsu verjamejo, da lahko ta manipulacija pomaga pri lajšanju bolečin, zmanjševanju stresa, sprostitvi in izboljšanem spanju.

Masaža Shiatsu lahko koristi ljudem, ki želijo obravnavati posebne zdravstvene težave, kot so visok krvni tlak ali sladkorna bolezen, saj pomaga sprostiti napete mišice v vratu in ramenih. Ta terapija koristi vsem, ki želijo zmanjšati stres, izboljšati cirkulacijo in lajšati bolečine na določenih delih telesa. Če pa imate huda zdravstvena stanja, kot so bolezni srca ali pljuč, se pred zdravljenjem pogovorite s svojim zdravnikom.

Kaj pa švedska masaža?

Švedska masaža je še ena vrsta masaže globokih tkiv, ki uporablja pet potez – effleurage, petrissage, trenje, tapotement in vibracije – za sprostitev in pomladitev telesa. Medtem ko se Shiatsu osredotoča na raztezanje mišic za lajšanje napetosti na določenih delih telesa, se švedska masaža osredotoča na sprostitev in pomirjanje mišic, ne da bi jih preveč raztegnila.

Švedska masaža je sproščujoča masaža, ki se osredotoča na sprostitev in zmanjšanje stresa. Uporablja dolge poteze in gnetenje za lajšanje mišične napetosti, tetive in napetosti vezi. Švedska masaža je lahko bolj sproščujoča kot Shiatsu, vendar ne deluje tako globoko v mišice ali vezivno tkivo.

Kakšna je razlika med obema?

Švedska masaža in masaža Shiatsu sta dve različni masažni tehniki, ki ponujata številne koristi za zdravje. Toda ti dve vrsti masaž sta zelo različni.

Dotik in tehnika

Švedska masaža je zahodna modaliteta, ki uporablja dolge kapi, gnetenje in trenje za spodbujanje mišic in sprostitev. Švedska masaža uporablja bolj tekoč, ritmičen pridih za spodbujanje sprostitve.

Shiatsu masaža je japonska oblika masaže, ki uporablja pritisk vzdolž akupunkturnih točk in meridianov, da uravnoteži energijo in spodbudi telesne samozdravilne sposobnosti. Po drugi strani pa masaža Shiatsu uporablja ciljni pritisk za spodbujanje energetskih poti telesa in ravnotežje chi.

Strukturna anatomija proti meridianom

Masaža Shiatsu uporablja starodavne kitajske akupunkturne meridiane kot vodilo za zdravljenje bolečin in bolezni, medtem ko se švedska masaža osredotoča na masažo mišic, vezivnega tkiva in sklepov.

Konvencionalna človeška anatomija je temelj, na katerem se švedski masažni praktiki naučijo masirati, prepoznati izvor in vstavljanje mišic ter razumeti gibanje sklepov. Shiatsu maserji pregledajo telesne meridiane in pritiskajo na določene telesne lise, kot so hrbetne shu točke, ki potekajo vzporedno s hrbtenico. Shiatsu masaža se začne na teh točkah, saj so povezane s telesnimi meridiani.

Trajanje masaže

Druga kritična razlika med obema masažama je trajanje. Švedska masaža običajno traja od 45 minut do ene ure, medtem ko masaža Shiatsu običajno traja približno 30 minut. Obe tehniki uporabljata losjon ali olje, ki terapevtu pomagata, da se roke terapevta hitro premikajo po koži.

Lokacija masaže

Lokacije teh dveh masaž so še ena kritična razlika. Shiatsu se izvaja na podlogi na tleh v primerjavi s švedsko masažo, ki se pogosto izvaja na mizi.

Kodeks oblačenja

Če želite uživati v švedski masaži, se boste morda morali v celoti sleči pod pokrove, vendar morate to storiti le do točke udobja. Kljub temu vas lahko zdravnik bolj spretno zdravi, če je izpostavljenih več kože.

V nasprotju s tem lahko med nošenjem oblačil imate masažo shiatsu. Da bi maser občutil vaše telesne znamenitosti, kot je lopatica ali vrh medenice, mora biti plast oblačila dovolj tanka in udobna, da vas ogreje.

Švedska masaža in masaža Shiatsu sta odlični tehniki za spodbujanje sprostitve, lajšanje stresa in povečanje prožnosti. Vsak ima edinstvene prednosti, zato je najbolje, da poskusite oboje, da ugotovite, katera vam najbolj ustreza.

Kdo bi moral dobiti švedsko masažo?

Švedska masaža je ena izmed najbolj priljubljenih tehnik in z dobrim razlogom. Ta vrsta masaže je odlična za vse, ki iščejo sprostitev, lajšanje bolečin in izboljšano cirkulacijo.

Na splošno so ljudje, ki trpijo zaradi mišične napetosti, bolečine in togosti, dobri kandidati za švedsko masažo. Ljudje, ki imajo artritis, slabo cirkulacijo in kronične glavobole, lahko koristijo tudi švedska masaža, saj lahko lahke in nežne kapi izboljšajo cirkulacijo in zmanjšajo bolečino.

Endorfini naj bi se sprostili v telo, da bi sprostili in dvignili osebo – večina ljudi, ki prejemajo švedske masaže, se takoj počuti bolje. Čeprav je ta vrsta masaže zelo všeč, se ne osredotoča na določene bolezni. Njegov glavni cilj je razbremeniti stres v telesu in ne služiti kot metoda, na primer, zdravljenja poškodovanih mišic.

Privoščite si švedsko masažo

Švedska masaža je vrsta masaže, ki vključuje dolge drsne kapi, gnetenje mišic in druge tehnike za spodbujanje sprostitve in povečanje cirkulacije. Če želite izboljšati svoje počutje ali si oddahniti od življenjskih stresov, je švedska masaža lahko ravno tisto, kar potrebujete.

Ta masaža koristi tistim z bolečinami v mišicah, napetostjo in napetostjo, saj lahko pomaga zmanjšati nelagodje in celo izboljšati spanje. Prav tako je odličen za tiste, ki želijo zmanjšati stres, zmanjšati tesnobo in povečati sprostitev.

Kdaj torej potrebujete švedsko masažo? Če kateri od zgoraj navedenih pogojev velja za vas, je rezervacija švedske masaže odličen način za olajšanje in izboljšanje počutja.

[Vir: Earthremediesspa]; Portal24; Foto:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja