Kaneloni s špinačo in sirom: jed za vso družino!

V času, ko se številni med nami trudijo vnesti več zelenjave v svoje obroke, so kaneloni s špinačo in sirom odlična in privlačna izbira. Ti okusni zvitki polnjeni s kremno špinačo in bogatim sirom ne le da nudijo bogat okus, ampak so tudi relativno enostavni za pripravo. Spodaj boste našli popoln recept in navodila, kako pripraviti to klasično italijansko jed, ki bo zagotovo navdušila tako družino kot prijatelje.

Sestavine, ki jih potrebujete:

  • 12 kaneloni testenin,
  • 450 g sveže špinače,
  • 250 g ricotte,
  • 100 g naribanega parmezana,
  • 1 jajce,
  • 1 čebula,
  • 2 stroka česna,
  • 500 ml paradižnikove omake,
  • 200 ml smetane za kuhanje,
  • 100 g mozzarelle,
  • sol, poper,
  • oljčno olje,
  • muškatni orešček (po želji).

Navodila za pripravo:

Priprava špinače: Začnite s tem, da na hitro popražite na drobno sesekljano čebulo in česen na oljčnem olju, dokler ne postaneta zlato rumena. Dodajte oprano in grobo sesekljano špinačo ter pražite, dokler ne ovene. Odstavite z ognja in pustite, da se malo ohladi.

Priprava nadeva: V večji skledi zmešajte ohlajeno špinačo, ricotto, polovico parmezana, jajce, sol in poper. Po želji lahko dodate ščepec muškatnega oreščka za dodatno aromo.

Polnjenje kanelonov: Testenine napolnite z mešanico špinače in sira. Najlažje je, če za to uporabite dresirno vrečko ali pa nadev nežno vstavite z žlico.

Priprava omake: V kozici na srednje močnem ognju segrejte paradižnikovo omako. Ko omaka zavre, dodajte smetano in mešajte, dokler se ne združi v gladko omako. Po okusu dodajte sol in poper.

Pečenje: V ognjevarni posodi razporedite polnjene kanelone. Prelijte jih s paradižnikovo omako in posujte z ostankom parmezana in naribano mozzarello. Pečico segrejte na 180°C in pecite približno 25 minut, oziroma dokler se sir lepo ne zapeče in omaka ne začne “mehurčkati”.

Ko so kaneloni pečeni, jih pustite stati nekaj minut, da se nekoliko ohladijo. Postrezite toplo, z dodatkom sveže solate ali lahke zelenjavne priloge. Kaneloni s špinačo in sirom so idealni za obrok med tednom, saj združujejo hranljivost zelenjave in bogat okus sira. Ta jed ne zahteva le minimalnega kuharskega truda, ampak je tudi izvrstna možnost za vnaprej pripravljene obroke, saj jo lahko pripravite vnaprej in shranite v hladilniku ali zamrzovalniku.

Uživajte v kuhanju in dober tek!

Portal24; Foto: Freepik

Dodaj odgovor