Kremna kumarična juha s krompirjem
Kumarična juha s krompirjem je izjemno preprosta za pripravo, a njen okus je vse prej kot preprost. Kombinacija svežih kumar in nežnega krompirja, obogatena z dodatkom kremastega jogurta ali smetane, ustvari popolno harmonijo okusov. Rezultat je juha, ki je hkrati osvežujoča in nasitna, primerna tako za predjed kot za lahko glavno jed.
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
- 4 srednje velike kumare, olupljene in narezane na kocke,
- 2 srednje velika krompirja, olupljena in narezana na kocke,
- 1 čebula, sesekljana,
- 2 stroka česna, sesekljana,
- 500 ml zelene jušne osnove,
- 250 ml sladke smetane,
- 2 žlici masla,
- sol in poper po okusu,
- sveža zelišča po okusu (npr. sveža meta, drobnjak ali peteršilj), sesekljana (po želji) ali kisla smetana.
Navodila:
- V večjem loncu stopite maslo na srednji temperaturi. Dodajte sesekljano čebulo in česen ter pražite, dokler ne postanejo mehki, približno 5 minut.
- Dodajte narezane kumare v krompir ter pražite še nekaj minut, da se zmehčajo.
- Dodajte zeleno jušno osnovo in zavrite. Zmanjšajte temperaturo na nizko in kuhajte, dokler kumare in krompir ne postanejo povsem mehki, približno 15-20 minut.
- Juho odstranite s štedilnika in pustite, da se nekoliko ohladi.
Dober tek!
Ne spreglejte
Portal24; Foto: Freepick