Moč srčne čakre: Pot do povezanosti z vesoljem

Prek spodnjih čaker smo trdno povezani z zemljo, prek zgornjih treh pa vzpostavljamo stik s kozmično in nefizično energijo, ki nas obdaja.

V prepoznavanju srčne čakre kot izjemnega transformatorja se odpira vrata v globine notranjega sveta. Kot most med zemeljsko energijo ter višjimi eksistenčnimi plastmi, srčna čakra prevaja grobo energijo fizične realnosti v subtilnejše vibracije, ki jih usmerja v naše višje čakre. Podobno poteka tudi obraten proces, kjer kozmična energija skozi kronsko čakro vstopi v naš sistem ter se preko srčne čakre transformira in materializira v fizični realnosti.

Središče srčne čakre se ne le ukvarja s pretokom energij, temveč združuje tudi moško in žensko energijo, ključni gradniki ustvarjalnosti. To omogoča vsakemu posamezniku, ne glede na spol, da postane kreator lastne realnosti. Skozi mnoge življenjske inkarnacije pridobivamo izkušnje, ki nas usmerjajo k razumevanju pravilnega ustvarjanja ter posledic kaotičnega ravnanja. Srčna čakra, ko je v harmoniji, ne le da zdravi druge čakre, temveč zdravi telo.

Resonanca z vesoljem

Srčna čakra tudi odraža našo resonanco z Vesoljem. Prek nje sprejemamo energijo okolja, ki nam podaja informacijo o skladnosti z univerzalnimi vzorci. Harmonija sproži občutek neizmernega veselja, ki nas navdaja, medtem ko disharmonija povzroča bolečino. Srce postane naš zanesljiv indikator pravilnosti naših dejanj.

Dolgo obdobje zatrtih src je prineslo nevedno ustvarjanje disharmonije. Zapiranje srca je pripeljalo do zavračanja univerzalne ljubezni in hkrati izgube stika s sočlovekom. Razvili smo Ego, ki je poganjal strahove, jezo, ljubosumje, in številna druga čustva, pogosto napačno interpretirana kot prava ljubezen. A zdaj se odpirajo vrata za ponovno povezavo s srčno čakro.

Proces ponovnega odpiranja srčne čakre se začne z izjemnimi občutki radosti in svobode. Moč tega procesa je individualna in izraža našo pripravljenost soočiti se z bolečino drugih ter se premagati. Tok energije, ki ga prenaša srčna čakra, sproži transformacijo in združevanje energij ter obudi izgubljene sposobnosti kreiranja lastne realnosti.

Skupno pridobljene izkušnje omogočajo preseganje strahu pred bolečino in ponovno vzpostavitev procesa ljubezni. Čas je za rešitev kaosa, ki še vedno prevladuje, z odprtjem srčne čakre. Prehod morda prinaša začasno bolečino, a ta je le del usklajevanja s prihajajočo harmonijo.

Kot se posameznikova srčna čakra odpre, se širijo tudi valovi ljubezni do drugih, pomagajoči jim pri preseganju strahov in odpiranju njihovih src. V tej združevalni univerzalni ljubezni se odpira pot k notranjemu ustvarjanju, ki so ga mnogi dolgo pozabili.

vir Foto: Pixabay Portal24

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja