Modni nasvet: To so barvne kombinacije, ki se jih izogibajte!

Mnogi se zavedajo, da dobro izbrana barvna kombinacija lahko močno vpliva na videz in slog oblačenja. Stilisti pa opozarjajo, da obstajajo barvne kombinacije, ki jih nikoli ne bi smeli nositi skupaj, če želite doseči popoln videz. Preverimo, katerih 5 barvnih kombinacij se je pametno izogibati, glede na nasvete modnih strokovnjakov.

1. Črna in mornarsko modra

Melony Huber, modna strokovnjakinja in soustanoviteljica La Peony, opozarja, da je kombinacija črne in mornarsko modre barve preblizu in ne ustvarja dovolj kontrasta. Priporoča, da črno kombinirate s sivo ali jo popestrite z golimi ali roza odtenki za bolj osupljiv videz.

2. Vijolična in rdeča

Čeprav sta vijolična in rdeča barvi, ki stojita blizu druga drugi na barvnem kolesu, lahko tekmujeta za pozornost in ustvarita osupljiv, a moteč videz. Stilistka Tracy Cheng priporoča, da vijolično kombinirate z drugimi barvami, kot so siva, bela, črna in bež, medtem ko predlaga kombinacijo rdeče z modro za prijeten kontrast.

3. Rumena in zelena

Rumena in zelena sta svetli in intenzivni barvi, ki lahko skupaj ustvarita moteč učinek. Namesto tega strokovnjaki priporočajo, da se odločite za eno od teh barv in jo kombinirate z bolj nevtralnimi toni, kot je rjava ali rdeča za toplino in udobje.

4. Rjava in siva

Rjava in siva sta lahko preveč podobni, da bi ustvarili zanimiv videz. Vendar pa je izjema kombinacija zelo temno rjave s svetlo sivo. Druga možnost je kombiniranje rjave z mornarsko modro, kar ustvari uravnotežen kontrast med toplino in hladnostjo barv.

5. Rjava in rumena

Kombinacija rjave in rumene barve ni vedno najboljša izbira. Namesto tega je priporočljivo kombinirati rjavo s smetano za nevtralen videz ali z odtenkom roza za ženstven videz v jesenskem času. Spomladi in poleti pa rjavo lahko kombinirate z otroško modro ali svetlo zeleno.

Pri izbiri barvnih kombinacij za svoj stil je vedno dobro upoštevati nasvete modnih strokovnjakov, saj vam lahko pomagajo doseči boljše rezultate in bolj privlačen videz. Zdaj, ko poznate nekaj barvnih kombinacij, ki jih je bolje izogniti, se lahko lažje odločite za svoj naslednji modni korak.

[Vir: Best Life]; Foto: Portal24 AI; Portal24

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja