Musk bo drastično spremenil prikaz novic na platformi X

Ustanovitelj družbene medijske platforme X, ki je predhodno nosila ime Twitter, Elon Musk, je naznanil ambiciozen načrt, ki bi lahko imel široke posledice za svet novinarstva. V želji po preoblikovanju uporabniške izkušnje na njegovi platformi je Musk napovedal spremembo načina prikaza povezav do novičarskih člankov. Slednje bi lahko vplivalo na sposobnost medijskih založnikov privabljanja občinstva.

Prihajajoča sprememba vključuje odstranitev naslova in besedila ter ohranitev samo glavne slike iz povezav, ki vodijo do novic, deljenih na platformi. Objave novičarskih člankov, kot jih poznamo danes, bi se tako spremenile, kar bi lahko vplivalo na zaznavnost in klike, ki jih založniki pridobijo prek platforme X.

Musk je v svoji ponedeljkovem objavi pojasnil, da je cilj te spremembe spodbuditi uporabnike k večji angažiranosti na platformi X. Hkrati pa bi želel uporabnike spodbuditi k izbiri naročniške storitve za podrobnejše novice. Tovrstna sprememba bi lahko privedla do povečanega zadrževanja uporabnikov na platformi in posledično k večji pripravljenosti za naročniške storitve.

Kakšen bo vpliv spremembe?

Kakšen bo vpliv te spremembe na oglaševalce na platformi, ki naj bi po Muskovih trditvah julija mesečno privabila kar 540 milijonov uporabnikov, še ni jasno. Trenutno se povezave do novic prikazujejo kot objave, ki vsebujejo sliko, izvirni naslov in kratek povzetek. Ta oblika objav je privlačna za uporabnike in pomaga založnikom pridobiti bralce.

V prihodnje bi lahko uporabniki s skrajšanimi povezavami začeli dodajati več lastnega besedila k svojim objavam. Ta korak bi lahko nakazoval možnost nadgradnje na vrhunsko storitev platforme X, ki omogoča objavo do 25.000 znakov. S temi spremembami Musk poudarja, da želi platformo X predstaviti kot bolj primerno okolje za ustvarjalce vsebin. Premium naročniki lahko zdaj objavljajo daljše videoposnetke, njihove objave so bolj izpostavljene ter prejemajo tudi ugodnosti, kot je zmanjšanje prikaza oglasov.

Muskove spremembe tako napovedujejo prelomno obdobje za platformo X in potencialno tudi za medijsko krajino na sploh. Natančnejše posledice spremembe bodo postale jasne šele po njenem uvedenju. A eno je gotovo – ta poteza odraža Muskovo vztrajno prizadevanje po inovacijah in spreminjanju načinov, kako se vsebine delijo in dosegajo množice.

vir Foto: Pixabay

Portal24

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja