Nasveti, kako kožo pripraviti na sončenje, za privlačno polt

Vsi sanjamo, da bi imeli popolno polt, kar je še vedno privlačno na pogled. Dober piling nekaj dni pred izpostavljanju soncu, kakovostna vlažilna krema za nego kože pred in po sončenju ter ustrezna zaščitna krema bodo močno zmanjšale škodljive posledice sončenja.

Čeprav meteorologi še grozijo s poletnimi plohami, so prišli sončni dnevi. Zato je čas, da začnemo skrbeti za zaščito kože pred škodljivim UV sevanjem sonca in jo nahraniti, da bo ostala lepa in zdrava. Tukaj so 4 nasveti, ki lahko pri tem močno pomagajo.

1. Ne pozabite na vlažilno kremo 

Čeprav vlažilna krema ne ščiti kože pred soncem, lahko prispeva k temu, da koža po sončenju ne ostane suha in dehidrirana. Namreč, bolj ko kožo izpostavljamo soncu, bolj bo izgubljala vlago. Tako postane še bolj občutljiva na UV sevanje. Z nego kože s kakovostno vlažilno kremo pomagate obnoviti njeno zaščitno plast.

2. Naredite piling

Piling ali luščenje kože je pomemben korak pri pripravi na izpostavljenost soncu. Ta postopek omogoča koži, da zavrže odmrle celice, ki se naberejo na površini in lahko motijo ​​enakomerno obarvanost. Toda piling odstrani zaščitno plast na površini vaše kože, zaradi česar je vaša koža bolj občutljiva na UV žarke, zato bodite previdni. Pmembno je, da pilinga ne naredite tik pred sončenjem, ampak vsaj nekaj dni prej, in da izberete piling, ki ustreza vašemu obrazu.

3. Pazite da prehrana bude bogata karotenom in vitaminom E

Zaradi svojih antioksidativnih lastnosti lahko živila, bogata z betakarotenom in drugimi karotenoidi, kot je likopen, izboljšajo zaščito vaše kože pred UV žarki. Najboljši viri karotenoidov so korenje, sladki krompir, buče, špinača, bučke, brokoli, mango, marelice, ohrovt, grah, paradižnik in melona. Za zaščito pred soncem skrbi tudi vitamin E, ki ga vsebujejo rastlinska olja, mandlji in orehi. Prav tako živila, bogata s karotenoidi, dodajo koži oranžen odtenek, ki ji daje naraven sijaj.

4. Sončite se postopoma

Eden najboljših načinov, kako kožo pripraviti na sonce, je, da se sprva sončite krajši čas, v naslednjih dneh pa pogosteje in ga postopoma povečujete. V nasprotnem primeru tvegate sončne opekline, ki lahko povzročijo kožnega raka. Ne pozabite tudi na kremo z visokim zaščitnim faktorjem, ki filtrira UVA in UVB žarke.

vir Foto: Pexels Portal24

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja