Nasveti za lepše in zdrave nohte: 9 zlatih pravil

Lepi nohti niso zgolj modni dodatek, ampak tudi znak zdravja in skrbi za svoje telo. Da bi ohranili nohte v optimalnem stanju, smo za vas pripravili devet ključnih korakov, ki jih je potrebno vključiti v svojo dnevno nego. Te preproste in učinkovite smernice predstavljajo zlato pravilo za dosego nohtov, o katerih ste vedno sanjali. Sledite našim nasvetom in odkrijte, kako ohraniti nohte lepe, trde in zdrave.

Redno striženje nohtov: Ne pozabite na redno striženje nohtov, ki je ključnega pomena za preprečevanje lomljenja in cepitve. Uporabite kakovostne nohtne škarjice ali klešče in pazite, da nohte strižete naravnost čez, ne prekratko ali preveč okroglo.

Oblikovanje nohtov: Po striženju nohte oblikujte s pilico za nohte. Uporabite pilico z drobnim zrnom in pilite v eno smer, da preprečite lomljenje nohtov.

Vlaženje nohtov in kože okoli njih: Nohti potrebujejo hidratacijo, zato uporabite vlažilno kremo za roke in nohte. To še posebej velja po umivanju rok, da ohranite vlažnost.

Uporaba zaščitne prevleke: Za dodatno trdnost in zaščito nohtov uporabite brezbarvni lak za nohte ali trdilni lak.

Pravilna prehrana: Skrbite za uravnoteženo prehrano, bogato z vitamini in minerali, kot so biotin, kalcij, cink ter vitamini A in C. Vključite sveže sadje, zelenjavo, oreščke, semena, ribe in pusto meso.

Izogibanje agresivnim kemikalijam: Kemikalije, kot so močna čistila, topila in aceton, lahko poškodujejo in oslabijo nohte. Zato se jim izogibajte.

Nosite zaščitne rokavice: Pri opravilih, kjer bi lahko prišlo do stika z agresivnimi kemikalijami ali poškodbami nohtov, nosite zaščitne rokavice.

Ne uporabljajte nohtov kot orodja: Izogibajte se uporabi nohtov za grobe naloge, kot je odpiranje pločevinke ali odstranjevanje nalepk, saj lahko to poškoduje nohte.

Ne grizite nohtov: Slaba navada grizenja nohtov ne vodi le do neestetskih rezultatov, ampak lahko povzroči tudi lomljenje nohtov. Zato se tega obnašanja znebite.

Upoštevanje teh devetih zlatih pravil bo pripomoglo k temu, da bodo vaši nohti ostali lepi, zdravi in močni.

Foto: Freepik; Portal24

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja