Oboževalci razočarani nad voščeno kopijo Beyoncé v Parizu

Beyoncé, ena največjih glasbenih ikon sodobnega časa, je končno dobila svojo voščeno dvojnico v pariškem muzeju voščenih lutk, Musée Grévin. A namesto navdušenja je figura sprožila val kritik med oboževalci in obiskovalci muzeja.

Oboževalci Beyoncé so dolgo čakali, da je njihova najljubša pevka dobila mesto v tem znamenitem muzeju. Z 28 nagradami Grammy in svežim osmim studijskim albumom “Cowboy Carter” je bila odločitev več kot smiselna. Ekipa ustvarjalne delavnice Musée Grévin in veteranski kipar Claus Velte sta potrebovala kar šest mesecev, da sta dokončala voščeno figuro, ki upodablja Beyoncé v zlatem bodiju, sedečo na obroču s prekrižanimi nogami.

Kljub velikemu trudu, vloženemu v izdelavo figure, so ustvarjalci delali zgolj na podlagi fotografij. Beyoncé namreč ni osebno pozirala. To je po navedbah muzeja ustvarilo izzive pri pravilni upodobitvi pevke, različne fotografije lahko prikažejo drugačne kolorimetrije in volumne obraza.

Kritike

Vendar pa končni rezultat ni prepričal vseh. Figura se že sooča z ostrimi kritikami na dveh frontah. Prvič, mnogi so opazili, da je koža voščene figure precej svetlejša od prave pevke, kar spominja na lansko polemiko okoli figure Dwayna Johnsona, znanega kot The Rock. Tudi on je zahteval in dosegel popravke na svoji figuri zaradi prelahke polti.

Uporabniki družbenih omrežij so svoje nezadovoljstvo izrazili jasno. “Kdo je ta bela ženska?” in “Pobelili so Beyoncé” so le nekatere od ostrih kritik, ki so se pojavile na platformi X. Poleg barve kože so mnogi izpostavili tudi pomanjkanje podobnosti z Beyoncé, kar je figura, po njihovem mnenju, naredila bolj podobno preganjani Barbie različici Shakire.

Muzej se je odzval na kritike z navedbami, da se barva figure lahko spreminja glede na kot fotografije in osvetlitev, a to ni pomirilo oboževalcev. Zdaj se postavlja vprašanje, ali bo Beyoncé sledila zgledu The Rocka in zahtevala popravke, ali pa bo Musée Grévin tvegal izgubo svojega ugleda zaradi tega spodrsljaja.

[Vir: Euronews]; Portal24; Foto: Wikimedia/Vila Nat Ch

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja