Od Tinderja do Hinge: Revolucija v svetu zmenkov

Aplikacije, kot so Tinder, Bumble, Hinge, Zoosk, OkCupid, CoffeeMeetsBagel in Match so temeljito preoblikovali svet zmenkov. Te platforme so postale ključni del procesa zmenkov, kar prinaša številne priložnosti in izzive.

Spletni zmenki – navdušenje in razočaranje

Raziskava Pew Research razkriva, da je 79 odstotkov nedavnih uporabnikov aplikacij za zmenke navdušenih nad potencialnimi partnerji, ki so jih našli na teh platformah. Kljub temu pa 88 odstotkov uporabnikov doživlja razočaranje nad možnostmi, ki jih ponujajo aplikacije. Ta kombinacija občutkov pogosto vodi do fenomena, ki ga strokovnjaki imenujejo “izgorelost aplikacije za zmenke”.

Razumevanje motivacije za spletne zmenke

Nedavne raziskave (Sharabi, 2023) so razkrile, da je eden glavnih razlogov za uporabo spletnih zmenkov hitra pridobitev izkušenj. Uporabniki pogosto označujejo te aplikacije kot “kolesje za usposabljanje”, ki jim pomaga ogreti se na zmenke in ugotoviti, kaj si želijo. Vendar pa pretirana uporaba teh aplikacij lahko privede do zamujenih priložnosti v resničnem življenju. Cilji uporabnikov se sčasoma spreminjajo, kar pogosto vodi do cikla “prenesi in izbriši”, kjer uporabniki aplikacije nekaj časa uporabljajo, nato pa jih izbrišejo in kasneje ponovno prenesejo.

Kako izbrati pravega partnerja?

Uspešno iskanje partnerja se začne z dobro samopodobo. Raziskave (Kubin et al., 2024) kažejo, da je ključno, da ste jasni in samozavestni glede tega, kdo ste kot oseba. Ko imate jasno predstavo o sebi, lažje prepoznate prave partnerje glede na njihove osebnostne lastnosti, hobije, interese in vrednote.

Izboljšanje profila za zmenke… več na Govorica telesa.

Portal24; Foto: Freepik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja