Okusno in hitro: Testenine s karamelizirano čebulo

Testenine so znane po svoji vsestranskosti in hitri pripravi, vendar za tiste, ki cenijo potrpežljivost in okusne jedi, predstavljajo karamelizirane čebule nepozabno doživetje. Če ste pripravljeni na kulinariko, ki zahteva nekaj več časa, vam predstavljamo recept za testenine s karamelizirano čebulo, ki vas bo popeljal v svet globokih okusov in arom.

Sestavine:

  • 400 gramov testenin po vaši izbiri,
  • 700 gramov čebule,
  • 125 gramov masla,
  • 60 ml desertnega vina,
  • pest naribanega parmezana,
  • 1 žlica sladkorja,
  • sol in poper po okusu.

Navodila za pripravo:

V večji kozici na zmernem ognju raztopite maslo. Dodajte olupljeno čebulo, narezano na tanke trakove, in občasno premešajte, dokler ne postekleni.

Dodajte sladkor in ščepec soli, nato zmanjšajte ogenj in pustite, da čebula počasi karamelizira. Ta korak bo trajal približno eno uro, saj je potrebno čebulo pražiti pri najnižji temperaturi.

Ko je čebula lepo karamelizirana, dodajte desertno vino in vse skupaj pražite še nekaj minut, da se okusi prepojijo.

Medtem kuhajte testenine po navodilih na embalaži, nato jih odcedite in primešajte karamelizirani čebuli. Nežno premešajte, da se okusi združijo.

Na koncu jed obogatite z sveže naribanim parmezanom, dodajte sol in poper po okusu ter postrezite.

Dober tek!

vir; Foto: Portal24 (AI)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja