Okusno in preprosto: Bučke, polnjene s kuskusom
Bučke, polnjene s kuskusom, so preprost, hiter in posebej okusen recept, ki združi svežino pomladno-poletne zelenjave in nastane preprosta in lahka jed, ki jo lahko poljubno postrežete kot predjed ali glavno jed. Jed je odlična tako topel kot hladen obrok, ki nikoli ne razočara. Iz navedenih količin sestavin boste dobili štiri obroke. Za pripravo jedi boste potrebovali okoli 45 minut
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
- 2 rdeči papriki,
- 150 g kuskusa,
- 120 ml zelenjavne osnove,
- ½ šopka mete,
- sol in poper,
- 3 žlice oljčnega olja,
- 2 žlici limoninega soka,
- 2 veliki bučki (približno 500 g vsaka),
- 200 g ovčjega sira,
- 60 g masla.
Postopek priprave:
Pečico segrejte na 250 stopinj. Papriko prerežite na pol, odstranite semena in operite. Polovičke paprik položite na pekač in jih 10 minut pecite v pečici, da se na skorjici začnejo delati mehurčki. Vzemite jih ven, pokrijte z vlažno kuhinjsko krpo in pustimo, da se malo ohladijo. Olupite jih in narežite na kocke.
Temperaturo pečice znižajte na 200 stopinj. Kuskus pripravite v zelenjavni osnovi po navodilih na embalaži. Meto operite in osušite, nato osmukajte lističe in jih narežite na majhne koščke. Zmešajte jih s papriko, prelijte z oljčnim oljem in vse skupaj zmešajte s kuskusom in ovčjim sirom. Začinite z limoninim sokom, soljo in poprom.
Bučke operite, očistite, prerežite na pol in do roba na tanko izdolbite. Nato jih napolnite s kuskusovo mešanico in položite na pomaščen pekač. Nadrobite sir in ga skupaj s lističi masla porazdelite po bučkah. Pecite v pečici 25-30 minut in postrezite z jogurtom.
Dober tek!