Parada plesa: Andreja Šraj pred premiero predstave Srce, poleti! Moje srce se dviga kot ptica, ki išče svoje nebo!

Parada plesa: Koreografinja, plesalka, pedagoginja napoveduje premiero celovečerne plesne predstave Srce, poleti!, ki bo 25. novembra 2023 ob 19.00 v Domu II. slovenskega tabora Žalec.

Draga Andreja, lep pozdrav, in pravkar si napovedala svojo novo predstavo z naslovom Srce, poleti! Kam bo torej poletelo tvoje srce, kakšna je tema predstave?

Draga Barbra, moje srce se dviga kot ptica, ki išče svoje nebo. Vsak korak, vsak gib predstavlja potovanje vase, da bi odkrila resnično sebe. Tema predstave nas vodi skozi krog življenja, je osvobajanje strahu in vzorcev, sprejemanja samega sebe in situacij takšnih, kot so. Predstava nas uči, kako objemati svoje pomanjkljivosti, sprejemati svojo resničnost ter se zavedati, da smo vsi del tega večjega plesa življenja.

Dramaturginja Andreja Kopač je za programski list zapisala: ‘Srce je popotnik, ples je sopotnik. Nova plesna predstava koreografinje Andreje Šraj in navdušujočih mladih plesalk društva za umetnost plesa Harlekin iz Celja izkazuje izraz avtoričinega doživljanja sebe in sveta, v katerem se zdi, da ni več prostora za iskreno srčnost; po drugi strani pa gre za zgodbo o vseh ovirah, ki jih mora tako mlad, kakor izkušen človek premagati, da lahko v prsih znova zaigra – srce.

Srce je namreč popotnik, ki se ob ugodnih impulzih sprva avtomatično razpre, a se po tem, ko je ranjeno, potlačeno ali izdano – bodisi zapre kakor školjka bodisi prilagodi zunanjim okoliščinam. Pot človeka pa je (še) vedno pogojena z naravnimi ritmi, ki se kljub digitalizaciji in umetni inteligenci vsak dan zoperstavljajo omejitvam, ki jih pogojuje sistem in človek v njem. Kako torej premagati temo in znova najti pravi, avtentični jaz kot svetlobo, v kateri so um, duša in srce združeni v harmoniji s preteklim, sedanjim in prihodnjim, da lahko srce poleti?‘… več na Parada plesa.

Na naslovni fotografiji: Andreja Šraj; Foto: Maja Modrinjak); Portal24

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja