Parada plesa: Obraz življenja, z odličnimi baletnimi solisti

Parada plesa: V novo sezono tradicionalno z otvoritvenim koncertom, ki si ga je ogledala Claudia Sovre!

Claudia Sovre: Vsi, ki vsaj malo spremljate družbena omrežja in se gibljete v plesnih krogih, verjetno veste, da sem s 1. septembrom postala vesela in poskočna (za zdaj še) upokojenka. Vsi me sprašujejo: ”In, kako se počutiš? Pogrešaš kaj?” Malo pomislim in odgovorim – v bistvu ne. Na ta odhod sem se v glavi pripravljala skoraj vso sezono, saj je moja odločitev padla že nekje v oktobru 2022, tako da sem se proti koncu sezone, ko sem izkoristila še vse možne dopuste, počutila, kot da sem praktično že tam.

Kot sem si tudi paralelno že iskala nove delovne izzive, ki bi jih lahko opravljala v tretjem življenjskem obdobju poleg poučevanja na mojih nedeljskih klasih v Plesnem Epicentru, ki so postali že prava stalnica. Razmišljam o razširitvi v smislu dodatnega ponudbe med tednom, pa je težko dobiti pravo baletno dvorano (z baletnim podom, drogovi in ogledali), saj jih ni veliko in so v večini popoldan/zvečer že zasedene. Dopoldan, ko smo penzionisti ‘frej’, pa drugi niso, tako da za zdaj ostajam pri nedeljah.

Čas bo povedal, kako naprej, mudi se mi ne nikamor. V prejšnji sezoni sem več mesecev sodelovala z DLBU Divača, v mislih, da bom svoje znanje in izkušnje lahko delila s kraškimi baletnimi nadobudneži, pa se moje vijuge niso ravno najbolje ujele z vijugami divaškega vodstva in smo se nekako sporazumno razšli – jim želim srečno naprej. Sem pa na tekmovanju v organizaciji UPZS, kamor sem peljala otroke iz DLBU Divača s svojimi koreografijami, srečala Mojco Jakopič, vodjo plesnega društva Moj Klub v Radovljici, s katero sem sodelovala pred nekaj leti, pa mi potem… več na Parada plesa.

Foto: Darja Štraus Tisu

Portal24

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja