Parada plesa: Platforma sodobnega plesa v Mariboru 17-ič s 16-imi dogodki!

Parada plesa: 17. edicija festivala Platforma sodobnega plesa ima letos naziv Narava kot umetniški vir in se bo odvijala med 26. in 31. avgustom v Mariboru.

Umetniška direktorica festivala Platforma Mojca Kasjak napoveduje letošnjo že 17. edicijo festivala, ki bo predstavila tako domačo kot tujo produkcijo s skupnim številom šestnajstih dogodkov na različnih mariborskih lokacijah. Festival bo letos v znamenju mota Narava kot umetniški vir. 

“Letošnja tematika je posvečena naravi in kako lahko s pomočjo subtilnega pristopa in performativnosti, ki zmeraj išče nove formate, ozaveščamo o pomenu narave kot tudi o spektru ekoloških tem in našega odnosa do narave. Platforma je festival mednarodnega značaja, kjer tudi letos gostimo številne mednarodne umetnike in umetnice kot tudi domače ustvarjalce in ustvarjalke. Letošnje poslanstvo festivala je namreč izražanje, učenje in deljenje strasti do plesa in narave s širšo javnostjo,” pravi Mojca. In dodaja: “Gostovanje mednarodnih umetnikov na plesnem festivalu je izjemno pomembno in svojevrstno dogajanje v svetu umetnosti. Slednje omogoča izmenjavo kultur, idej in umetniških pristopov ter prispeva k raznolikosti in kakovosti festivala. Predstavljamo vrhunske gostujoče mednarodne umetnike, ki prihajajo iz Belgije, Češke in Hrvaške.”

Odprtje festivala bo v soboto, 26. 8., ob 20.00 v Lutkovnem gledališču Maribor, in sicer nastopi belgijska umetnica Francoise Flabat s predstavo LLouise… več na Parada plesa.

Foto: Drago Videmšek

Portal24

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja