Parada plesa: Robi Grmek, organizator prvega sklopa državnih prvenstev Plesne zveze Slovenije

Parada plesa: Robi Grmek je vodja Plesnega studia Novo mesto, ki je minuli vikend organiziral prvi sklop državnega prvenstva (DP) v modernih tekmovalnih plesih.

Lep pozdrav, dragi Robi. Za tabo je naporen, a predvidevam odličen vikend. S svojim Plesnim studiem Novo mesto si organiziral državno prvenstvo v modernih tekmovalnih plesih, in sicer v kategorijah disco, street in hip-hop. Nam postrežeš malo s faktografskimi podatki. Koliko je bilo plesalcev, koliko državnih prvakov, kateri klub je bil najuspešnejši, koliko sodnikov je sodilo?

Državno prvenstvo je potekalo za tri zvrsti: disco dance, hip-hop in street dance show. Zaplesalo je nekaj manj kot 3000 plesalcev. Državni prvaki so samo v absolutni (torej članski) konkurenci, razglasili smo torej štiri državne prvake v street showu, štiri v disco danceu (v obeh zvrsteh nismo imeli solistov) ter pet v hip-hopu. Sicer pa smo razglasili 49 zmagovalcev v štirih starostnih kategorijah (otroci, mladinci, člani in člani 2). Največ medalj je zbral PK Bolero Ljubljana, največ zlatih medalj pa PK Impulz Ljubljana. Vsak dan je na plesišču sodilo po sedem sodnikov, v soboto je bil dvojni panel.

To so bili prvi trije dnevi državca, ki se je ‘po novem’ spet razdelil na tri vikende. Zakaj spet vračanje na stare tire po ne vem koliko letih, ko je bilo državno organizirano v enem tednu? Je to bolje, slabše, kakšne so prednosti, slabosti …

O tej odločitvi se je kar nekaj časa debatiralo že prej, ker smo do zdaj hodili na evropska prvenstva (EP), ki so v juniju in juliju, z rezultati minulega leta, kar pa je nerealna slika, saj se medtem lahko skupina že razide ali gredo v višje razrede. Zato smo v IO MTP letos temu vprašanju res namenili veliko časa… več na Parada plesa.

Foto: Parada plesa Portal24

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja