V plesni deželi Animalia. Ko zapleše in navduši 145 učencev oddelka za sodobni ples v koreografijah prof. Jane Kovač Valdés in prof. Veronike Valdés!

Parada plesa: Leto je naokoli, in je na vrata že potrkala pomlad, tisti letni čas, ko narava prične z gradnjo ter obdelavo svojih barvitih površin, ta čudoviti zeleni in cvetlični gaj. To je tudi čas javnih šolskih nastopov. Jana Kovač Valdés in Veronika Valdés sta skreirali Animalio.

Eden prvih le-teh je Letni javni nastop učencev oddelka za sodobni ples in plesnih pripravnic B, OE Glasbene šole, ki delujejo v okvirjih Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana( KGBL) pod vodstvom prof. Jane Kovač Valdés. Njihov letošnji nastop je stekel osmega aprila na odru Linhartove dvorane CD Ljubljana, na sporedu pa je bil še naslednjega dne, ko so znova navdušeno napolnili tako oder kot dvorano s svojo barvito plesno risanko, poučno slikanico o naših malih in velikih prijateljih, ki nas vsepovsod vidno, tudi skrivoma opazujejo, otroško plesno predstavo Animalia, o živalskem kraljestvu.

Že vsa ta leta smo navajeni, lani je bila že 40.-ta, da Jana v sklopu šolske letne produkcije vedno znova preseneti z aktualno poučno, tudi mikavno plesno tematiko, ki jo s svojimi gojenci in njih izvedbi tudi živo animira ter nadgradi, da je vsak njihov nastop pristen, koreografsko zakrožen, simpatičen, in iskrivih plesnih izvedb… več na Parada plesa.

Portal24; Foto: Pink parti ali, ko zaplešejo varovanci Jane Kovač Valdes in Veronike Valdes [Foto: Petra Hlebš]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja