Pečena piščančja prsa z mediteranskimi začimbami

Mediteranska kuhinja je znana po svojih svežih sestavinah, prefinjenih začimbah in lahkih, a bogatih okusih. Danes vam predstavljamo recept za pečena piščančja prsa z mediteranskimi začimbami, ki združuje vse te elemente v eni preprosti, a izjemno okusni jedi.

Piščančja prsa, začinjena z aromatično mešanico rožmarina, timijana, origana in česna, ponujajo pravo senzorično doživetje. Ko jih postrežete z blago limonino omako, se okusi prepletajo v harmonično celoto, ki vas popelje naravnost na obale Sredozemlja. Pripravite se na kulinarično potovanje z naslednjim receptom.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 4 piščančja prsa (brez kože),
  • 2 žlički svežega rožmarina (sesekljanega),
  • 2 žlički svežega timijana (sesekljanega),
  • 2 žlički svežega origana (sesekljanega),
  • 4 stroki česna (sesekljanega),
  • sol in sveže mlet črni poper (po okusu),
  • 2 žlici olivnega olja,
  • 1 limona (sok in naribana lupina),
  • 1/2 skodelice piščančje jušne osnove.

Navodila:

Priprava začimbne mešanice: V majhni skledi zmešajte sesekljan rožmarin, timijan, origano in česen. Dodajte sol in poper po okusu.

Mariniranje piščanca: Piščančja prsa natrite z olivnim oljem in enakomerno nanesite začimbno mešanico na obe strani prsi.

Pečenje: Pečico segrejte na 190°C. Piščančja prsa položite v pekač in jih pecite približno 20-25 minut, dokler ne postanejo zlato rjave in popolnoma kuhane (notranja temperatura 75°C).

Priprava limonine omake: Medtem ko se piščanec peče, v ponvi segrejte piščančjo jušno osnovo. Dodajte limonin sok in naribano lupinico. Kuhajte, dokler se omaka nekoliko ne zgosti.

Postrežba: Piščančja prsa narežite in postrezite z limonino omako. Odlično se poda z zelenjavnimi prilogami ali svežo solato.

Uživajte v okusni in aromatični jedi, ki prinaša pridih Mediterana na vaš krožnik!

Dober tek!

Vir: Portal24

Foto: Freepik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja