Pečeni svinjski kotleti s krompirjevim pirejem in svežo solato
V današnji kulinarični avanturi vam predstavljamo recept za okusen in hranljiv obrok – pečene svinjske kotlete s krompirjevim pirejem in svežo solato. Ta jed je odlična izbira za vse ljubitelje mesa in se lahko pripravi hitro ter enostavno.
Sestavine za pečene svinjske kotlete:
- 4 svinjski kotleti,
- 2 žlici oljčnega olja,
- sol,
- poper,
- česen v prahu,
- timijan.
Postopek:
- Pečico segrejte na 200°C.
- Svinjske kotlete temeljito osolite, poprajte, posujte s česnom v prahu in timijanom.
- V globoki ponvi segrejte oljčno olje na srednji vročini. Ko je olje vroče, položite svinjske kotlete in jih pecite približno 3-4 minute na vsaki strani, da se lepo zapečejo.
- Nato premestite kotlete na pekač in jih pecite v ogreti pečici približno 20-25 minut, ali dokler niso lepo zapečeni in notranjost doseže temperaturo 70°C.
Sestavine za krompirjev pire:

Ne spreglejte
- 4 večji krompirji,
- 2 žlici masla,
- 1/4 skodelice mleka,
- sol,
- poper.
Postopek:
- Krompir olupite, narežite na kocke in jih skuhajte v osoljeni vodi, dokler ne postanejo mehki.
- Kuhane krompirje odcedite in jih stisnite skozi stiskalnico za krompir ali z vilicami.
- V krompir dodajte maslo, mleko, sol in poper ter dobro premešajte, da dobite kremast krompirjev pire.
Sestavine za svežo solato:
- Mešana solata po izbiri (npr. rukola, špinača, radič),
- paradižnik,
- kumara,
- rdeča čebula,
- oljčno olje,
- balzamični kis,
- sol,
- poper.
Postopek:
- Narežite paradižnik, kumaro in rdečo čebulo na tanke rezine.
- V skledi zmešajte mešano solato, paradižnik, kumaro in rdečo čebulo.
- Prelijte z oljčnim oljem in balzamičnim kisom ter začinite s soljo in poprom po okusu.
- Dobro premešajte, da se sestavine prepojijo s prelivom.
Ko so svinjski kotleti, krompirjev pire in solata pripravljeni, postrezite obrok na krožnike in uživajte v harmonični kombinaciji okusov. Ta recept je odlična izbira za posebne priložnosti ali preproste družinske večerje.
Dober tek!
Vir in foto: Portal24