Princesa.si

Pinca, tradicionalen sladek velikonočni kruh

Pinca, tradicionalen sladek velikonočni kruh

Pinca je tradicionalen sladek velikonočni kruh. Težko si je predstavljati velikonočni zajtrk brez te dobrote, v nadaljevanju so podrobna navodila, kako jo pripraviti. Za pripravo pince boste potrebovali okoli dve uri. Iz navedenih količin sestavin boste dobili deset porcij.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

Postopek priprave:

Moko, kvas in sladkor zmešajte in dodajte preostale sestavine razen masla. Zamesite gladko testo. Postopoma dodajajte na kocke narezano maslo in gnetite še 10 minut. Pokrijte s plastično folijo in pustite na toplem 30 do 40 minut, da vzhaja. 

Ko je testo vzhajano, ga malo pregnetite, razdelite na pol in oblikujte kroglice, nato pa ponovno pokrijte in pustite še 30 minut, da še malo vzhaja.

Pečico segrejte na 170 stopinj in stepite jajce za premaz. Začnite od sredine proti koncem, zarežite pince na treh straneh, nato jih namažite z jajcem. Potresite jih z grobim sladkorjem. 

Postavimo v pečico in pecite 30 minut.

Dober tek!

vir Foto: Wikipedia

Exit mobile version