Plastična vrečka je za shranjevanje zelenjave in sadja najslabša

Če za shranjevanje zelenjave ali sadja v hladilniku uporabimo plastično vrečko, je to velika napaka. To je namreč najslabša embalaža, če želimo, da naša hrana dlje ostane sveža.

Plastika povzroča hitrejše kvarjenje in izgubo hranilnih snovi. Ne prepušča namreč kroženja zraka. Tako se ustvari vlažno okolje, ki je primerno za razmnoževanje mikroorganizmov, kot je na primer plesen.

Strokovnjaki svetujejo, da zelenjavo in sadje hranimo v hladilniku in sicer v steklenih posodah ali papirnatih servietah. Odvisno od vrste zelenjave in sadja lahko ostanejo v hladilniku od tri dni, kar velja za zrele breskve, do štirih tednov, ko gre za jabolka ali korenje.

Sveže sadje in zelenjavo pred uživanjem operemo s hladno vodo, da izperemo zemljo, mikrobe in pesticide. Na zelenjavi je včasih mogoče opaziti prst. Mikrobni patogeni, kot so E. coli, salmonela in mikrobi, ki povzročajo norovirus, s prostim očesom niso vidni.

Varnost izdelka ni samo pranje

Poleg pranja pridelkov obstajajo tudi drugi pomembni nasveti za shranjevanje sadja in zelenjave. Pomembno je, da izberite pridelke, ki nimajo poškodb. Prav tako hranite sadje in zelenjavo v hladilniku stran od živil, kot so surovo meso, perutnina in morski sadeži. Pri pripravi hrane obvezno uporabljajte ločeno desko za rezanje zelenjave in sadja.

VIR Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Če želite shujšati, morate jajcem za zajtrk dodati to hrano!

Veliko dietetikov se strinja, da je zajtrk najpomembnejši obrok dneva, jajca pa so ena najbolj zdravih živil in bi jih morali izbrati za najboljši začetek dneva. 

Pojasnjujejo, da so jajca bogata z beljakovinami, ki niso le odlične za naše zdravje, ampak prispevajo tudi k hujšanju.

Če jajca uživamo v kombinaciji z drugim živilom, bodo rezultati hujšanja še boljši… več tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja