Popestrite jedilnik s posebno poslastico – japonskimi polnjenimi paprikami

Poletje je čas, ko se zrak napolni z vonjem morja, žgočega sonca in omamnega vonja hrane s žara. Letos pa lahko svoj jedilnik popestrite s prav posebno poslastico – japonskimi polnjenimi paprikami, znanimi kot “piman nikuzume”. Te so prava poslastica, saj se paprike napolnijo z mletim mesom ter spečejo v ponvi do popolne sočnosti. Da ne bo manjkalo sladko-kislega užitka, jih lahko prelijete s posebno omako. Ta kombinacija okusov vas bo zagotovo osvojila!

Na Japonskem se za to jed uporabljajo posebne majhne paprike, imenovane “piman”. Te so nekoliko drugačne od tistih, ki smo jih vajeni, saj so manjše in nekoliko tanjše, a vseeno izjemno okusne. Nekateri kuharji celo predlagajo, da jih pred polnjenjem potresete z malo moke, da se nadev lepo obdrži na mestu in zagotovi popolno uživanje v vsakem grižljaju.

Sedaj pa k receptu, ki vas bo popeljal na kulinarično popotovanje čez cel svet:

Sestavine za polnjene paprike:

  • 4-9 majhnih paprik
  • 300 g mletega mesa
  • 1 majhna čebula
  • 1/4 skodelice panko krušnih drobtin
  • 1 jajce
  • Sol, poper

Omaka:

  • 2 žlici kečapa
  • 2 žlici Worcestershire omake

Priprava:

  1. Začnite z omako – zmešajte kečap in Worcestershire omako ter postavite na stran. Nato drobno sesekljajte čebulo.
  2. V skledi združite mleto meso, jajce, panko drobtine ter drobno sesekljano čebulo. Dobro začinite s soljo in poprom ter temeljito premešajte.
  3. Paprike prerežite po dolžini na pol ter odstranite semena in notranje dele.
  4. Napolnite vsako polovico paprike z mesno mešanico.
  5. V ponvi segrejte nekaj olja in vanjo položite paprike z mesnim nadevom obrnjene navzdol. Pokrijte ponev in pražite približno 3-4 minute.
  6. Paprike obrnite ter pražite še dodatnih 3-4 minut, dokler niso lepo zapečene.
  7. Končno touch – prelijte paprike s pripravljeno omako za sladko-kisli užitek.
  8. Postrezite svoje japonske polnjene paprike s solato po želji in se prepustite okusom daljnje dežele.

S to edinstveno jedjo boste svoje brbončice popeljali na nepozabno kulinarično avanturo. Torej, zakaj ne bi letos svoje poletje popestrili z okusom Japonske?

vir Foto: Japanese cooking Portal24

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja