Tedenski jedilnik od 2. do 8. septembra: Lahkotno in okusno
Pri načrtovanju tedenskega jedilnika je pomembno, da v vsakdan vključimo raznolikost okusov in hranilnih snovi, ki nas bodo ohranjale energične in zadovoljne. Za teden od 2. do 8. septembra smo pripravili jedilnik, ki bo razveselil vse ljubitelje dobrih jedi. Med skrbno izbranimi recepti boste našli bogat okus tradicionalne italijanske jedi Osso buco, svežino lahko kumarične solate, ki je idealna za lažja kosila, slastne pečene palačinke s skuto in limonino lupinico, ki bodo popestrile sladke trenutke, ter eksotičen Pad Thai, ki vas bo popeljal v svet azijskih okusov.
Ponedeljek: Solata Cobb
Solate so lahko prav tako nasitne in okusne kot krožnik testenin ali rižota, nas opominja ameriška klasika brez glutena – Solata Cobb. Polna beljakovin, zdravih maščob in prehranskih vlaknin predstavlja odlično izbiro za zdrav obrok… več tukaj.
Torek: Panirani puranji zrezki s sezamom
Ta recept za panirane puranje zrezke s sezamom je preprost in okusen, popoln za vsako priložnost. Za pripravo jedi boste potrebovali okoli 45 minut. Iz navedenih količin boste dobili štiri porcije… več tukaj.
Sreda: Kumarična solata
Imamo recept za popolno kumarično solato! Nekaj dodatnih minut mariniranja bo čebulo zmehčalo, začimbe pa bodo prežele vsak grižljaj kumare… Verjeli ali ne, kumaric je več kot sto vrst, a na tržnicah lahko kupimo le nekaj vrst, običajno pa jih delimo na tiste, ki so boljše za solato – in tiste, ki so boljše za vlaganje… več tukaj.
Četrtek: Pad Thai
Pad Thai je priljubljena jed tajske kuhinje, ki jo sestavljajo praženi riževi rezanci z najrazličnejšimi sestavinami. Običajno vsebuje beljakovine, kot so piščanec, kozice ali tofu, z dodatkom jajc, svežih fižolovih kalčkov, arašidov in svežih začimb. Pad Thai omaka je običajno sestavljena iz tamarinde, ribje omake, česna, rdečega čilija in sladkorja… več tukaj.
Petek: Pečene palačinke s skuto in limonino lupinico
Slastne pečene palačinke z nadevom iz skute in smetane se vedno priležejo. Za pripravo jedi boste potrebovali okoli eno uro. Iz navedenih količin sestavin boste dobili šest porcij… več tukaj.
Sobota: Osso buco
Osso buco je kulinarična specialiteta, ki izvira iz italijanske pokrajine Lombardije. Jed je pripravljena je iz navzkrižno prerezanih kosov telečjega bočnika, ki se počasi kuhajo, dokler meso ne postane mehko in sočno… več tukaj.
Nedelja: Trije recepti za zdrave in okusne sladice
Uživanje v domačih tortah, piškotih in rezinah bo še okusnejše, če bodo sladice narejene iz ekoloških in polnovrednih sestavin. Sladice, ki so del vsakega jedilnika boste tokrat sladkali z zdravimi sladili… več tukaj.
Portal24; Foto: Pexels