Tedenski jedilnik za 29.7. do 4.8.: Okusni predlogi za vse dni v tednu

Se želite razvajati s kulinaričnimi dobrotami kar v udobju svojega doma? Za vas smo pripravili predlog tedenskega jedilnika, ki bo navdušil vaše brbončice in popestril vsakodnevno prehrano. V tednu od 29. julija do 4. avgusta vas čaka pester izbor okusnih jedi, ki vključujejo musako s cvetačo, Satay nabodala s pikantno arašidovo omako, bučke, polnjene s kuskusom, in za sladico francosko jogurtovo torto.

Ponedeljek: Musaka s cvetačo

Ljubitelji musake se bodo zagotovo razveselili nove različice te priljubljene jedi, ki združuje cvetačo in mleto meso v harmonično kombinacijo okusov. Ta preprosta in hranljiva jed bo navdušila tako tiste, ki se izogibajo ogljikovim hidratom, kot tudi tiste, ki iščejo nove načine za vključitev zdravih sestavin v svojo prehrano… več tukaj.

Torek: Satay nabodala s pikantno arašidovo omako

Predstavljamo pravo kulinarično poslastico, ki bo zagotovo očarala vaše brbončice. Piščančja satay nabodala, jed s koreninami na indonezijskem otoku Javi, so osvojila srca gurmanov po vsem svetu. Zdaj pa se obeta še večje navdušenje, saj je ta okusna specialiteta postala priljubljena tudi na Tajskem in v Maleziji… več tukaj.

Sreda: Solata Cobb

Solate so lahko prav tako nasitne in okusne kot krožnik testenin ali rižota, nas opominja ameriška klasika brez glutena – Solata Cobb. Polna beljakovin, zdravih maščob in prehranskih vlaknin predstavlja odlično izbiro za zdrav obrok… več tukaj.

Četrtek: Panirani puranji zrezki s sezamom

Ta recept za panirane puranje zrezke s sezamom je preprost in okusen, popoln za vsako priložnost. Za pripravo jedi boste potrebovali okoli 45 minut. Iz navedenih količin boste dobili štiri porcije… več tukaj.

Petek: Tunini zrezki po mediteransko

Slano-sladka kombinacija tuna zrezkov bo ustvarila pravi okusni raj za posebne trenutke ob morju ali za tiste, ki si želite prebuditi nostalgijo po njem. Za vse ljubitelje morja in njegovih okusov predstavljamo recept, ki bo prebudil vaše brbončice in vzbudil prijetne spomine na Mediteran… več tukaj.

Sobota: Bučke, polnjene s kuskusom

Bučke, polnjene s kuskusom, so preprost, hiter in posebej okusen recept, ki združi svežino pomladno-poletne zelenjave in nastane preprosta in lahka jed, ki jo lahko poljubno postrežete kot predjed ali glavno jed. Jed je odlična tako topel kot hladen obrok, ki nikoli ne razočara. Iz navedenih količin sestavin boste dobili štiri obroke. Za pripravo jedi boste potrebovali okoli 45 minut… več tukaj.

Nedelja: Francosk a jogurtova torta

Francoska jogurtova torta je priljubljen recept med začetniki v kuhinji, saj je preprost za pripravo in ne zahteva veliko posode. Verjetno že imate vse sestavine doma, zato je idealen recept, ko se ne želite odpraviti v trgovino zaradi prevročega vremena… več tukaj.

Foto:

Dodaj odgovor