Za dolgotrajnost svoje posteljnine se izogibajte tem 7 napakam

Pri vsakdanjem pranju posteljnine se lahko hitro ujamemo v rutino, vendar pa je nekaj napak, ki jih je vredno preprečiti. Vaše rjuhe niso le prijetne in pomembne za dober spanec, temveč je tudi skrb zanje ključnega pomena za dolgo življenjsko dobo vaše posteljne opreme in pralnega stroja.

Tu je 7 pogostih napak, ki jih ljudje delajo pri pranju posteljnine ter nasveti, kako se jim izogniti in ohraniti vašo posteljnino čisto in svežo:

Preredko pranje: Prva in največja napaka je pranje posteljnine premalo pogosto. Če želite ohraniti higieno in svežino, bi morali rjuhe prati vsaj enkrat na teden. S tem preprečujete nabiranje bakterij, pršic in ostankov, ki se nabirajo med spanjem.

Ne zapirajte gumbov: Da bi preprečili, da bi se nepošteni predmeti skrili med rjuhe, vedno zapnite prevleke za odejo in blazine. To bo preprečilo, da bi se posteljnina med pranjem in sušenjem “zavozljala”.

Pralni vzglavniki: Pranje posameznih vzglavnikov lahko povzroči neravnovesje v pralnem stroju. Namesto tega perite dva vzglavnika hkrati, da ohranite ravnotežje med ciklom pranja.

Preobremenitev stroja: Preobremenjen pralni stroj ne bo pravilno očistil perila. Napolnite stroj do polne kapacitete, da zagotovite učinkovito pranje in izogibate se potencialnim težavam z neuravnoteženim vrtenjem.

Napačne nastavitve: Uporaba pravilnih nastavitev za pranje je ključnega pomena. Vedno preverite priporočene nastavitve na nalepki za nego posteljnine in izberite primerno program za pranje.

Preveč detergenta: Preveč detergenta lahko negativno vpliva na učinkovitost pranja in povzroči neprijetne občutke na oblačilih. Upoštevajte navodila za odmerjanje detergenta.

Nepravilno sušenje: Pri sušenju posteljnine pazite, da je enakomerno razporejena in da ni zvita ali zmečkana. Če uporabljate sušilni stroj, poskrbite, da perilo sušite s podobnimi materiali.

Z upoštevanjem teh nasvetov boste ohranili svojo posteljnino čisto, svežo in trpežno, obenem pa tudi podaljšali življenjsko dobo vašega pralnega stroja.

vir Foto: Pexels Portal24

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja