10 znakov lažnih prijateljev in najboljših nasvetov kako ravnati

Nekateri ljudje so z vami prijatelji, ker z odnosom nekaj pridobijo. Poiščite znake lažnih prijateljev in vedite, kako ravnati z njimi. Družine igrajo ključno vlogo v življenju mnogih ljudi. Študija iz leta 2017 pa je pokazala, da je lahko prijateljstvo, ko gre za srečo in zdravje starejših odraslih, pomembnejše od odnosov z družinskimi člani. Če želite biti zdravi in ​​srečni, morate biti obkroženi s pravimi prijatelji in ne s tistimi, ki se pretvarjajo, da jim je mar za vas. Morda ne veste, vendar obstajajo znaki, po katerih lahko prepoznate lažne prijatelje.

Lažni prijatelji so tisti, ki se samo pretvarjajo, da so vaši prijatelji. Toda v resnici jim ni resnično mar za vaše dobro počutje ali vaše najboljše koristi. Morda so neiskreni, oportunistični ali jih zanima le, kaj lahko pridobijo z odnosom.

Načini prepoznavanja lažnih prijateljev

Morda v vsakem vidite dobro, vendar obstajajo tudi načini, kako ugotoviti, ali so vaši prijatelji lažni. Tukaj je nekaj znakov lažnih prijateljev:

1. Pomanjkanje pravega zanimanja

Lažni prijatelji se malo zanimajo za vaše življenje, občutke ali skrbi. Pogosto govorijo samo o sebi. Torej, za njih gre le za “jaz, jaz in jaz”.

2. Nedosledna komunikacija

Lažni prijatelji se vam obrnejo samo takrat, ko nekaj želijo od vas. In ko potrebujete podporo, ne bodo sprejemali klicev ali odgovarjali na sporočila.

3. Pogojna podpora

Lažni prijatelji so v oporo le, ko jim to koristi, med vašimi izzivi pa jih ni.

4. Negativna energija

Lažni prijatelji lahko namesto pozitivnih vibracij v vaše življenje prinesejo negativnost, dramo ali kritiko.

5. Ljubosumje ali tekmovalnost

Morda so zavistni ali ljubosumni na vaše dosežke in poskušajo tekmovati z vami, namesto da bi bili veseli in slavili vaš uspeh.

6. Izdaja zaupanja

Lažni prijatelji lahko delijo vaše skrivnosti z drugimi, čeprav jim rečete, da tega ne storijo. Lahko govorijo za vašim hrbtom ali zlomijo vaše zaupanje.

7. Pomanjkanje truda

Izogibajo se vlaganju truda v ohranjanje prijateljstva, pogosto odpovedujejo načrte ali dajejo prednost drugim ljudem pred vami.

8. Sebičnost

Lažni prijatelji so sebični in se osredotočajo na lastne potrebe. Redko upoštevajo vaše potrebe ali razmišljajo o tem, kaj si želite.

9. Poraba energije

Če preživljate čas z njimi, se pogosto počutite izčrpane, namesto da bi se povzdignili.

10. Brez vzajemnosti

Prava prijateljstva vključujejo dajanje in jemanje, lažni prijatelji pa verjamejo le v jemanje brez vračanja.

Nasveti za ravnanje z lažnimi prijatelji

Ko opazite lažne prijatelje, bi morali vedeti, kaj storiti glede prijateljstva. Tukaj je nekaj nasvetov:

1. Ocenite odnos

Razmislite o vplivu njihovega vedenja na vaše počutje in o tem, ali je prijateljstvo vredno nadaljevati.

2. Postavite meje

Postavite meje, da se boste lahko zaščitili pred njihovimi negativnimi vplivi in ​​zahtevami.

3. Komunicirajte

Če se počutite udobno, se z njimi iskreno pogovorite o svojih skrbeh in občutkih.

4. Dajte prednost pravim prijateljstvom

Vaš krog prijateljev ne more biti poln lažnih ljudi. Zato se osredotočite na negovanje odnosov s tistimi, ki jim je resnično mar za vas.

5. Postopna razdalja

Počasi se oddaljite od lažnih prijateljev, da zmanjšate njihov vpliv na vaše življenje. Ne pozabite, da potrebujete prave in pristne prijatelje.

Ko jih postopoma odrežete, se za vodstvo in čustveno podporo zanašajte na svoje prave prijatelje, družino ali terapevta. Prav tako bi morali dati prednost svojemu dobremu počutju in delati vse, kar vam prinaša veselje in izpolnitev. Najpomembneje je, da izkušnjo uporabite za razvoj boljše presoje pri izbiri prijateljev in prepoznavanju pristnih povezav.

vir Foto: Pixabay Princesa              

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja