4 vrste hrane, ki delujejo kot naravni botoks

Nahranite svojo kožo od znotraj s hrano, ki ima podoben učinek, kot botoks. Na videz vaše kože in njeno prezgodnje staranje vpliva veliko dejavnikov, pomembno vlogo pa imata prehrana in življenjski slog. Raziskave kažejo, da imajo geni le približno 20 odstotkov vpliva na videz kože. Preostalih 80 odstotkov je odvisnih od zunanjih dejavnikov, torej življenjskega sloga. Dolgotrajna izpostavljenost soncu, kajenje in prehrana, bogata s predelano in sladko hrano ter dehidratorji, kot sta kofein in alkohol, bodo sčasoma terjali svoj davek.

Poleg tega s staranjem koža seveda postane tanjša, bolj sproščena in bolj nagnjena h gubam. To neželeno potovanje lahko upočasnite tako, da v svoj dnevni jedilnik vključite določena koristna živila. Ta nahranijo vašo polt od znotraj navzven. Zdrava in uravnotežena prehrana ter prehrana, ki vključuje živila, ki jih ima koža rada , lahko izboljša elastičnost. Povrne sijaj polti in pomaga zaščititi pred poškodbami UV-žarkov.

Hrana proti gubam

Če smo vas navdušili, je tukaj seznam več živil, katerih vsakodnevno uživanje zagotovo pripomore h zmanjševanju gub in svetlejši polti.

Zeleni čaj

Zamenjava popoldanske skodelice kave, za vegansko macha latte ali zeleni čaj, je lahko odlična protivnetna navada, ki jo bo vaša koža pozdravila. Raziskave kažejo, da zeleni čaj ščiti kožo pred poškodbami, ki jih povzroča sonce, torej pred prezgodnjim nastankom gub. Izkazalo se je tudi, da zeleni čaj deluje protivnetno, kar pomeni, da upočasnjuje razgradnjo kolagena.

Hrana bogata s kolagenom

Živila, kot so kostna juha, piščanec, morski sadeži in citrusi, podpirajo proizvodnjo kolagena. Med njimi je najbolj priljubljena kostna juha, saj vsebuje biološko razpoložljivo obliko kolagena, ki jo telo zlahka in hitro uporabi. Če svoji prehrani dodate kostno juho, jo kombinirajte z živili, bogatimi z vitaminom C, da izboljšate izkoristek

Omega-3 maščobne kisline

“Dobre” maščobe naj bodo tudi nepogrešljiv del vaše lepotne rutine, še posebej, če imate suho kožo. Maščobne kisline, zlasti omega-3, so potrebne za ohranjanje mehke in gladke kože. Zavirajo lahko nastajanje vnetnih snovi in ​​delujejo terapevtsko na pojav aken. Živila, ki so bogata z maščobnimi kislinami (na primer sardele, tuna, lanena semena, orehi), so bogata tudi z vitamini in antioksidanti. Zaradi te kombinacije so močno protivnetno živilo, ki izboljšuje kakovost in splošno zdravje kože, las in nohtov.

Fermentirana hrana

Verjetno veste, da uživanje “dobrih” bakterij, torej probiotikov, lahko izboljša zdravje črevesja. To se po zadnjih raziskavah dobesedno odraža na koži. Toda kakšen je najboljši način za pridobivanje probiotika? Kefir, kombuča, kislo zelje, miso juha itd. so le nekatera živila, ki jih morate uvrstiti na svoj jedilnik, če jih še niste.

Našteta hranljiva živila bodo nahranila vašo kožo od znotraj navzven in botoks ne bo potreben.

vir Foto: Pixabay

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja