7 osnovnih nasvetov za nego kože zaposlene ženske

V svetu karier, rokov in sestankov nekatere ženske komaj najdejo čas, da bi poskrbele zase. Tudi za nego svoje kože nimajo časa. Poleg tega naraščajoče onesnaženje in ekstremno vreme težavo le še poslabšata. Ko postane upoštevanje osnovne rutine nege kože težko, lahko vaša koža postane pusta in brez življenja.

Žongliranje s toliko stvarmi naenkrat je lahko stresno, stres pa je eden največjih sovražnikov kože. Vse zaposlene ženske morajo slediti pravilni in učinkoviti rutini nege kože, da ohranijo sijočo in lepo kožo. Pomaknite se navzdol in poiščite nekaj najučinkovitejših nasvetov za nego kože za zaposlene ženske in se izognite težavam s kožo.

1. Izogibajte se vsakodnevnemu nanašanju ličil

Če morate naličene preživeti več kot 8 ur, je to lahko škodljivo za vašo kožo. Če greste v pisarno popolnoma naličene, to ni najbolj zdrava praksa. Ni zdravo imeti izdelkov, bogatih s kemikalijami, na koži 9-10 ur, saj se lahko delci ličil naberejo v kožnih porah. To lahko povzroči težave s kožo. Če je le mogoče, pojdite v pisarno brez ličil. Koži je treba dati nekaj časa, da prosto zadiha. Če se odločite za ličenje brez ličil, ne pozabite ustrezno očistiti obraza in ga navlažiti. Prav tako ne pozabite nanesti kreme za sončenje.

2. Ko se vrnete domov, si umijte obraz

Onesnaženost in drugi okoljski dejavniki lahko povzročijo kopičenje umazanije in nečistoč na koži. Nepravilno čiščenje obraza lahko povzroči težave s kožo. Investirajte v dobro čistilo za obraz in naj vam postane navada, da si po vrnitvi iz pisarne umijete obraz. To vam bo pomagalo zaščititi kožo pred poškodbami.

3. Ne preskočite kreme za sončenje

Krema za sončenje je nujna v vsaki negi kože. Ne pozabite nanesti kreme za sončenje, preden greste v pisarno in jo ponovno nanesite vsake 3-4 ure. Tudi pozimi ne preskočite kreme za sončenje. Škodljivi sončni žarki v okolju vam lahko škodijo tudi v deževnem obdobju. Študije so pokazale, da lahko nenanašanje kreme za sončenje in ignoriranje okoljskih sprožilcev povzroči težave s kožo, kot so pigmentacija in kožne alergije.

4. Zagotovite si primeren spanec

Verjeli ali ne, pomanjkanje spanja je ena najhujših stvari, ki jih lahko naredite svoji koži. Odhajanje spat pozno ponoči in zgodnje vstajanje zjutraj lahko povzročita zdravstvene težave. Prav tako negativno vpliva na vašo kožo, saj je ponoči čas, ko se vaša koža naravno obnovi. Če vaša koža nima časa za popravilo, lahko povzroči težave.

5. Sledite nočni rutini nege kože

Nimate časa, da bi zjutraj sledili režimu nege kože? Poskusite slediti večernemu. Študije so pokazale, da se vaša koža ponoči zdravi, zato bo nočna rutina vaši koži zelo koristila. Kožo najprej očistite s tonikom ter na kožo nanesite nočno in vlažilno kremo. Nato na kožo nanesite serum in ga rahlo z dlanjo tapkajte ter si privoščite masažo obraza. Počnite to redno, da vidite razliko v svoji koži.

6. Naredite piling kože

Piling je dober za vašo kožo, saj pomaga odstraniti kopičenje suhe kože, zaradi česar je koža zdrava in gladka. Dvakrat na teden bi morali narediti piling kože, da bi občutili spremembe na koži. Redni piling vaše kože bo spremenilo vašo polt in jo naredilo mehko in sijočo. Uporabite lahko blag piling ali doma narejen piling in kožo počasi nežno luščite. Naredite to dvakrat na teden, da vidite razliko.

7. Preizkusite domača zdravila brez kemikalij

Ali porabite veliko denarja za elegantno nego v salonih? Ne! Namesto da jim dovolite, da na vašem obrazu uporabljajo izdelke za nego kože s kemikalijami, poskusite biti naravni. Čeprav vam bo kemično zdravljenje dalo začasen sijaj, lahko dolgoročno povzroči resno škodo vaši koži. Ker je v vaši kuhinji na voljo toliko stvari za vašo kožo, zakaj bi iskali drugje? Poskusite lahko ostro moko, oves, med, riževo vodo in več podobnih domačih pripravkov za vašo kožo, ki vaši koži ne bodo škodovali.

Če ste zaposlena ženska, ki išče preproste, a učinkovite nasvete za nego kože, lahko sledite tem nasvetom, ki vam ne bodo povzročali težav. Vendar se ne pozabite posvetovati z dermatologom, preden spremenite svojo rutino nege kože.

vir Foto: Pixabay Princesa

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja