7 pravil za nego kože, ki jih ne smete zanemariti, če želite zdravo kožo

Sedem pravil, ki jih ne smete zanemariti, če želite zdravo ložo. Vsi si prizadevamo za brezhibno in sijočo kožo. To dosežemo z upoštevanjem različnih pravil nege kože, ki jih priporočajo dermatologi. Z nego kože z učinkovito rutino in zdravim načinom življenja lahko odložite znake staranja in se izognete težavam. Vendar pa je poleg režima nege kože enako pomembno, da se držimo osnov nege kože, da dosežemo največje rezultate.

To postane še bolj pomembno, če se spopadate s katerimi od težav s kožo. Čeprav je pravilna rutina nege kože odvisna od tipa kože, obstaja nekaj pravil za nego kože, ki bi se jih morali držati vsi, ne glede na tip kože. Torej, poglejmo jih!

Nasveti za izboljšanje zdravja kože

1. Zaščitite kožo pred soncem

Prekomerna izpostavljenost soncu lahko povzroči poškodbe kože, starostne pege in druge težave, povezane s kožo. Pravzaprav je največji dejavnik za simptome prezgodnjega staranja.

Svojo kožo zato zaščitite z uporabo kreme za sončenje širokega spektra z naravnimi formulami, ki ščitijo pred UV žarki in nadaljnjimi poškodbami.

2. Nahranite kožo

Poživite svojo kožo z naravnimi izdelki brez kemikalij in konzervansov. Njihove naravne lastnosti lahko izboljšajo sijaj od znotraj navzven in preprečijo težave s kožo.

Prav tako sledite zdravi prehrani in se izogibajte nezdravi hrani.

3. Jejte zdravo hrano

Za lepo kožo morate vzdrževati čisto, zdravo in hranljivo prehrano. Izogibajte se predelani in sladki hrani, prenehajte kaditi, piti alkohol…

4. Razmislite o naravnih dodatkih

Poleg zdrave hrane lahko skrb za zdravo kožo dopolnjujejo dodatki iz rastlinskih izvlečkov. Vsebujejo vitalne sestavine, ki morda niso prisotne v hrani, lahko pa pomagajo odpraviti škodo, ki jo povzročijo prosti radikali, povečajo raven pro-kolagena in poživijo dolgočasno kožo z zmanjšanjem pigmentacije in gub.

Izberite dodatke, ki so pripravljeni z naravnimi izvlečki in so brez alergenov ali konzervansov.

5. Razbremenitev

Nenadzorovan stres naredi vašo kožo bolj občutljivo in lahko sproži izbruh aken in druge težave s kožo. Da bi dosegli stekleno kožo, je bistvenega pomena nadzor nad stresom.

Privoščite si dovolj spanca, obnovite svojo rutino, vzemite čas za stvari, ki vas veselijo.

6. Spremljajte svojo kožo

Bodite zelo pozorni na svojo kožo in poiščite zdravniško pomoč, če opazite kakršne koli nenadne spremembe, tudi če so majhne. Posvetovanje z dermatologom in jemanje naravnih dodatkov lahko pomaga zadovoljiti prehranske potrebe vaše kože in doseči boljše rezultate.

7. Vzpostavite ravnovesje

Nega kože je nujna, vendar z njo ne smete pretiravati. Vzpostavitev ravnovesja je ključnega pomena, saj lahko prekomerni zunanji pritiski izdelkov in tretmajev poškodujejo kožo, neželeni učinki pa se lahko pomnožijo.

Kljub dejstvu, da se morda zdi izziv doseči bleščeče rezultate v hitrem življenjskem slogu, lahko z doslednim upoštevanjem osnov in po potrebi posvetovanjem z dermatologom izboljšate rezultate, dosežete naraven sijaj in celo upočasnite proces staranja.

vir Foto: Pexels

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja