Hiter in preprost trik, da bo nedrček lepo stal!

Nedrček je del ženskega perila, ki pokriva, podpira in oblikuje prsi skladno z lepotnimi ideali. Med preizkušnjami in težavami nošenja nedrčka, od sledi naramnic do neudobnih košaric, so izbokline na hrbtu najbolj neprijetne. To je situacija, v kateri se znajde mnogo žensk. Vzamete si čas in poiščete popolno obleko, izberete spodnje perilo, da boste videti brezhibno. Nato pa ugotovite, da vaš nedrček popolnoma uniči vašo silhueto, saj ustvari grde kroge pod vašimi rokami in rameni.

Čeprav lahko to težavo povzroči slabo prilegajoč se nedrček ali nedrček, ki ne podpira, lahko nepravilnost povzroči tudi način nošenja nedrčka. Rešite jo preprosto s preprostim tri sekundnim trikom. Prav tako vam lahko pomaga ugotoviti ali nosite pravo velikost nedrčka.

To storite tako:

  • Začnite tako, da si oblečete nedrček in zapnete zaponke.
  • Rahlo se nagnite naprej, preden z roko sežete v nasprotno košarico nedrčka in ”zgrabite” prsno tkivo naprej od pod pazduhe.
  • Ponovite na drugi strani.
  • Vstanite pokonci in pustite, da se vaše prsi namestijo nazaj v košarice nedrčka.
  • Potegnite z roko pod prsi, da se prepričate, da tkivo dojke ne uhaja iz spodnjega dela nedrčka.

Čeprav vsako jutro traja le nekaj sekund, boste po tem preprostem triku opazili veliko razliko v tem, kako udobnejši, da bo res vaš nedrček. Robovi vaših prsi bodo lepo ugnezdeni v nedrček in, če se dobro prilega, ne boste imeli nobenih izboklin.

Če je občutljivo tkivo prsi, ki se pogosto razteza do podpazduh, ključnic, bokov in zadnjega dela trupa, pravilno podprto, bi morali opaziti manj povešenosti pod nedrčkom. Poleg tega boste morda sčasoma opazili zmanjšanje izboklin, tudi ko je modrček tesno zapet.

Pravilna velikost nedrčka

Vendar pa lahko ta tehnika razkrije tudi, da nosite napačno velikost nedrčka. To zahteva drago, a vredno prenovo predala za spodnje perilo. Izboklina na sredini košarice, po izvedbi tega trika, pomeni, da verjetno potrebujete večjo številko nedrčka. Nasprotno pa gube ali vrzeli verjetno pomenijo, da morate zmanjšati velikost.

Poleg rednega prilagajanja nedrčka je tukaj nekaj priporočil za iskanje pravega nedrčka zase. Vaš hrbtni trak mora biti čvrst, a udoben. Ležati mora vodoravno okoli telesa, ne da bi se dvigoval ali nabiral. Nov nedrček zapnite na najbolj ohlapne zanke, da ga lahko zategnete, če se, čez čas, med pranjem in nošenjem raztegne.

Prsi v modrčku bi morale sedeti ravno na prsnem košu vse do pazduh. Žice med vašimi prsmi morajo ležati plosko ob vaših prsih, brez zbadanja, drgnjenja ali štrlenja. Ko se vam košarice nedrčka dobro prilegajo, morajo biti vaše prsi popolnoma prekrite s košaricami – linija mora biti gladka, brez izboklin, kjer se končajo zgornji in stranski deli košaric. Če opazite izbokline na nedrčku ali se košarice zmečkajo, verjetno potrebujete drugo velikost košaric.

Poleg prednosti nedrčka, ki ohranja vse na svojem mestu in izgleda odlično pod vašimi oblačili, vam lahko ta trik pomaga tudi bolje spoznati svoje telo. Mesečni samopregledi so ključno orodje za zgodnje odkrivanje raka na dojki in če veste, kaj je za vas ”normalno” – naj gre za nihanje velikosti med ciklusom, položaj bradavic ali izbokline na koži – vam pomaga odkriti spremembe oz. nenavadnosti.

vir Foto: Pexels Princesa

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja