Hitra in tako zelo okusna keto tunina solata
To je recept za hitro in kremasto keto tunino solato je kremast in polnega okusa! Priprava traja le 10 minut in solata pa je nasitno kosilo z visoko vsebnostjo beljakovin. Uživajte jo na kruhu z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov, kot solatni zavitek ali v razpolovljeni papriki. Prav tako ima ta tunina solata nizko vsebnost ogljikovih hidratov, polna je beljakovin, nasitna in a hkrati lahka in osvežujoča.
Solata vam bo všeč ker:
- Poka od okusa svežega kopra, limoninega soka in kislih kumaric brez sladkorja
- Kremasta tekstura
- Enostaven , hiter recept – pripravljen v 10 minutah
- Keto prijazno – samo 1 g neto ogljikovih hidratov na porcijo
- Odlično za pripravo obrokov , ohranja svežino več dni
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
Konzervirana tuna – tuno v konzervi vedno kupite v olivnem olju, ker je mehke in sočne teksture. Za lažjo različico izberite tuno v lastnem soku. To je bolj polnega in krepkega okusa. Izogibajte se tuni v rastlinskem olju.
Majoneza – Kupite lahko tudi keto prijazno majonezo z avokadovim oljem ali zgolj lahko majonezo. Za lažjo različico solate nekaj majoneze nadomestite z grškim jogurtom ali kislo smetano.
Zelena – Stebla zelene zelo drobno nasekljajte. Solati dajejo svežino in dodajo čudovit hrust.
Čebula – Tako kot zelena dodajo hrustljavost in barvo. Dobra izbira so tudi zeleni deli mlade čebule (glava čebula).
Kisle kumarice – kislo-slan okus je bistvenega pomena za klasično tunino solato. Uporabila sem drobno narezane kornišone, ki so kumarice brez sladkorja. Nekateri radi uporabljajo tudi dill relish.
Koper – najboljši je svež koper. Če ga nikakor ne morete dobiti, deluje tudi ½ čajne žličke posušenega kopra.
Limonin sok in gorčica – Če majonezi dodate svež limonin sok in dijonsko gorčico, postane preliv neverjetno okusen, zato ju nikakor ne izpustite.
Postopek priprave:
Tunino odcedite in dajte v veliko posodo za mešanje. Dodajte drobno narezano zeleno, čebulo, kisle kumarice in sesekljan koper. Mešajte, da se združi.
V majhni skledi zmešajte majonezo, limono in gorčico, da naredite preliv. Po okusu začinite s soljo in črnim poprom.
Preliv dajte na solato in premešajte, da se poveže.
Vir Foto: