James Corden razkril, zakaj je zapustil Late Late Show

Prejšnji teden so prenehali snemati in predvajati razvedrilno oddajo “The Late, Late Show”. Na ameriški CBS jo je osem let vodil britanski igralec, zabavljač, avtor, voditelj in producent James Corden. V oddaji je gostil številne največje zvezde današnjega časa, sam pa je postal pravi zvezdnik na obeh straneh Atlantika. A je nepričakovano sporočil, da se je šov končal. Kot razlog je navedel svojo željo, da bi si vzel odmor od dela in razmislil, kaj narediti naprej.  V domovini in v bližini starih staršev bo z ženo Julio Carey vzgajal njune tri otroke – Maxa (12), Carys (9) in Charlotte (5).

Nezadostni zaslužki

Daily Mail  piše, da zdaj prihajajo drugačne novice. Sporočili so namreč, da CBS za šov izgublja približno 20 milijonov dolarjev na leto. Brian Stelter, voditelj na CNN, trdi, da mu je direktor s CBS povedal, da je Cordenova oddaja zaslužila manj kot 45 milijonov dolarjev na leto, stala pa je 65 milijonov. Režiser je dejal: “To enostavno ni bilo vzdržno. CBS si Cordena ni mogel več privoščiti.” Tiskovni predstavnik Cordena ni želel komentirati morebitnih izgub. Viri blizu voditelja pravijo, da je CBS želel obdržati tako njega kot oddajo, vendar se to očitno ne bo zgodilo.

Slavni gostje

Cordenov prvenec na CBS leta 2015 je bil zmagoslaven. Že v prvi oddaji je gostil Toma Hanksa, Meryl Streep, Milo Kunis, Chrisa Rocka in Eddieja Redmayna. Takrat je Mila razkrila, da se je poročila s partnerjem Ashtonom Kutcherjem, na kar je Corden pomežiknil in dejal: “Ni slabo za prvo noč!” Čeprav se je sprva pred kamerami pretvarjal, da v Ameriki zanj nihče ne ve, dejansko ni bilo tako. Pred tem je trikrat vodil podelitev nagrad Brit Awards, nastopal v Londonu in New Yorku ter se že poznal s številnimi ameriškimi zvezdniki.

Popoln uspeh, celo revolucijo v ameriški klepetalnici, je dosegel zahvaljujoč delu oddaje Carpool Karaoke. V njej se z zvezdnikom vozi v avtu, medtem ko se pogovarjata, smejita in pojeta. Ti prispevki  so postali svetovni fenomen z več sto milijoni ogledov na YouTubu. Cordenov Range Rover so vozili Michelle Obama, Paul McCartney, Stevie Wonder in – v finalni oddaji – Adele. Med poslovilnimi pozdravi slavnih je bil tudi predsednik Joe Biden, ki se je zahvalil Cordenu, ker ga nikoli ni prisilil, da bi pel v avtu.

Čustveno slovo od občinstva: James Corden ni uspel skriti solz

Niso pa vsi nori na Cordena. Krožijo namreč govorice o njegovem prepiru z najboljšim prijateljem Benom Winstonom, ki se je preselil v ZDA, da bi režiral in produciral “The Late, Late Show”. Njuno skupno podjetje Fulwell 73 Productions LLP naj bi bilo že tik pred razpadom. Oba sta sicer zanikala, da bi bile kakršne koli težave in sta po snemanju zadnje oddaje skupaj praznovala na zvezdniški zabavi.

Corden je bil leta 2017 na udaru kritik, ko je zasmehoval spolnega zlorabca Harveyja Weinsteina. To mu ni uspelo najbolje, zato se je moral pozneje opravičiti. Takrat je twitnil: “Če želite biti jasni, spolna zloraba ni smešna. Nisem poskušal omalovaževati Harveyjevega neopravičljivega vedenja, želel sem osramotiti njega, nasilnika, ne njegove žrtve.”

Corden ima imidž človeka iz ljudstva, a mu je nekajkrat spodrsnilo. Zmrznil je, ko je bil gost njegove oddaje, voditelj in komik Jimmy Kimmel. Prosil ga je, naj imenuje dve osebi iz njegove snemalne ekipe. Corden se je poskušal izogniti z neuspešno šalo in kasneje dodal, da “nocoj dejansko dela druga ekipa.”

Najbolj odvraten menedžer

Zaradi nespodobnega vedenja so voditelju, ki ga je očitno udarila slava, prepovedali vstop v restavracijo “Balthazar” v New Yorku, ker je žalil zaposlene. V restavraciji so ga označili za “malega kretena” in dejali, da je bila najzlobnejša stranka v 25 letih njihovega obstoja. Corden je priznal svojo napako in se opravičil, njegova prepoved pa je bila pozneje preklicana.

Prejšnji mesec so prišli novi udarci, ki jih ni komentiral. Televizijski direktor Craig Duncan je dejal, da je bil Corden “najtežavnejši in najbolj neprijeten voditelj”, s katerim je kdaj delal. Pevka Melanie Brown je dejala, da je Corden “ena najbolj nadležnih in neumnih” zvezdnikov, kar jih je kdaj srečala. Morda Corden hrepeni po domovini in se vanjo želi vrniti. Bolj okrutna resnica pa bi lahko bila ta, da je bila njegova oddaja preprosto predraga in da njegova priljubljenost upada. Zato se zdi ustavitev oddaje prav zdaj, najboljša poteza.

Foto: Wikimedia Portal24

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja