Kaj, če izdelke za nego kože, nanesete v napačnem vrstnem redu?

Čeprav naša koža na splošno vpije vse izdelke po malo, obstajajo prednosti nanašanja izdelkov v predpisanem vrstnem redu. V zadnjih letih se število lepotnih korakov v vsakodnevni negi kože povečuje. Dermatologi upravičeno poudarjajo, kateri so pravilni in kateri napačni koraki v vrstnem redu nanosa pripravnih izdelkov.

Da bi bili prepričani, da bodo lepotni izdelki opravili nalogo, za katero so bili ustvarjeni, je potrebno upoštevati zlato pravilo. Glasi se: nanašajte pripravke od najlažje do najgostejša tekstura. Z drugimi besedami, tisto, kar najprej nanesete na obraz, mora biti najlažje teksture (na primer pripravek na vodni osnovi) in s formulo z ultra nizko molekulsko maso, ki bo prodrla v dermis.

Če pripravljalne izdelke za nego kože nanašate v napačnem vrstnem redu, obstaja velika verjetnost, da se izdelek ne bo dobro vpil v kožo. Ne boste najbolje izkoristili njegove učinkovitosti, kar pomeni, da ste skoraj zapravili denar. Morda boste imeli kasneje težave z nanosom ličil. Da bi se temu izognili, v nadaljevanju odkrijte, zakaj ni dobro zamočiti nekaj osnovnih lepotnih korakov.

Kaj se zgodi z vašo kožo, ko nanesete…

SPF pred vlažilno kremo

Ko vlažilno kremo nanesete po kremi za sončenje ali če jo zmešate s kremo za sončenje , spremeni lastnosti kreme za sončenje. To pomeni, da lahko spremeni način, kako UV žarki dosežejo vašo kožo, kar pomeni, da lahko zmanjša učinkovitost zaščite pred soncem.

Serum po vlažilni kremi

Serumi vsebujejo aktivne sestavine z majhno molekularno strukturo, da čim lažje prodrejo pod površino kože. Vlažilna krema pa deluje kot površinski sloj, ki “zaklene” hidracijo. Če ga nanesete pred esenco ali serumom , močno zmanjšate učinkovitost teh blagodejnih pripravkov.

Olje pred vlažilno kremo

Olje vedno nanesite po kremi za obraz. To je zato, ker lahko olja prodrejo skozi vlažilce, ne pa obratno. Tudi, če najprej nanesete kremo, bodo aktivne in hranilne snovi v olju za obraz še vedno lahko delovale na vaši koži. Edina izjema so oljni serumi. Ker imajo lastnosti olja in seruma, jih lahko nanesemo pred, po ali namesto vlažilne kreme.

Krema za oči po vlažilni kremi

Kreme za oči imajo lažje formule kot vlažilne kreme za obraz, ki so relativno težje. Da bo krema za okoli oči čim bolje negovala tanko kožo okrog oči, jo je treba nanesti pred vlažilno kremo in po serumu (če ga uporabljate).

VIR Foto: Pexels

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja