Kaj počnejo starši najuspešnejših otrok drugače?

Obstaja veliko idej in mitov o tem, kaj so pravzaprav dobri starši. Otroška psihologinja Barbara Becker Holstein, pravi, da obstajajo tri stvari, ki jih starši uspešnih in srečnih otrok počnejo redno, za razliko od drugih.

Vzgoja otrok za varno odraščanje in uspeh v svetu je zagotovo glavna prednostna naloga večine staršev. Vendar je potrebno delo in namen. Tu je nekaj navad, za katere so raziskovalci ugotovili, da prispevajo k usmerjanju otrok na uspešno pot.

Pozorno poslušajo svojega otroka

Psiholog Becker Holstein pojasnjuje, da bi moral vsak starš pozorno prisluhniti svojemu otroku. Tudi, ko nima veliko prostega časa. To bo poglobilo odnos med otrokom in staršem. Pripomoglo bo tudi k boljši vzgoji ter čustvenemu in telesnemu razvoju in rasti otroka.

Vedno so na voljo

Če boste svojemu otroku postali bolj dostopni, kot ste bili prej, boste samodejno imeli veliko več časa za pogovor, druženje in s tem za zbliževanje z njim. Psihologinja pojasnjuje, da bo otrok takoj opazil, da ste pogosteje ob njem in bo vajin odnos intimnejši in kakovostnejši.

So pošteni

Iskrenost je ena najpomembnejših lastnosti vsakega dobrega starša in to z dobrim razlogom. Otrok mora vedeti, da lahko zaupa staršu, da lahko bolje komunicira in spregovori o svojih občutkih. Namreč, kot pojasnjuje psihologinja, pošteni starši vzgojijo poštene otroke in s tem veliko uspešnejše posameznike, ki zrastejo v poštene ljudi, poroča Your Tango.

Otroci potrebujejo pozornost znova in znova in znova. Tukaj je preprosta, a poglobljena domača naloga za vas: Otroku namenite sedem minut nerazdeljene pozornosti na dan. To je lahko pomoč pri domači nalogi, klepet v avtu ali med pripravo večerje, pogovor ob vznožju postelje, skupno zajtrkovanje. Samo zapomnite si — to je čaroben čas med vami in otrokom, ki mu bo pomagal, da se bo dobro počutil do konca življenja!

Bistvo je tudi pomagati otrokom prepoznati svoje talente, prednosti in potencial. Prepoznati morajo svoje pozitivne sposobnosti in jih znati izkoristiti.

VIR Foto: Pexels

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja