Namesto retinol, druge naravne alternative, za učinkovito zmanjšanje gub

Ali ste vedeli, da lahko namesto retinola uporabite tudi naravne alternative. Čeprav je retinol zanesljiva rešitev za nešteto težav s kožo, vključno z gubami, ta sestavina ni primerna za vsakogar. Če ste že preizkusili izdelke na osnovi retinola in se je vaša koža nanje odzvala z razdraženostjo, občutljivostjo in rdečico, na srečo obstajajo nežnejše alternative proti staranju.

Ne glede na to, ali retinola (še) ne želite poskusiti ali je vaša koža alergična nanj, vam predstavljamo tri odlične načine za pomladitev kože na bolj naraven in nežen način.

Naravne alternative retinolu

Suplementi kolagena

Znano je, da koža sije od znotraj, zato je poleg zdrave in uravnotežene prehrane (bogate z antioksidanti) priporočljivo uživati ​​kolagenske dodatke. Koža namreč s staranjem naravno proizvaja manj kolagena, kar ima za posledico znake staranja. Povešenost, linije in gube so običajno najbolj izrazite na obrazu. Živila, bogata s kolagenom in prehranska dopolnila, lahko pomagajo upočasniti ta proces.

Alternativa retinolu

Kar zadeva kreme za nego kože, poiščite takšno, ki temelji na bakuchiolu, rastlinski sestavini, ki slovi kot najboljša alternativa retinolu. Raziskave kažejo, da bakuchiol in retinol skoraj enako zmanjšata globino gub in hiperpigmentacijo. In kar je najboljše, izdelki z bakuchiolom ne povzročajo neprijetnih stranskih učinkov, kot so suhost, pekoč občutek in draženje.

Nega obraza

Če še niste, naj masaža obraza postane del vaše vsakodnevne nege. Obraz, tako kot preostalo telo, sestavljajo mišice, ki z leti izgubljajo moč, zato obraz izgubi polnost, koža pa se začne povešati. Lahko se odločite za kamen gua sha ali obrazni valj, uporabite svoje roke ali poskusite jogo obraza. Tisti, ki so jih preizkusili, trdijo, da so rezultati vidni že po nekaj tednih, vse kar potrebujete je nekaj minut na dan.

VIR Foto: Pexels

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja