Nutricionisti opozarjajo na živila, ki uničujejo naš metabolizem

Nutricionisti pravijo, da ta presenetljiva živila počasi uničujejo naš metabolizem. Hrana, ki nam je najbolj dostopna in jo najlažje zaužijemo, je običajno najmanj zdrava in najslabša za naš pas. Obstaja več visoko predelanih možnosti, ki se oglašujejo, kot zdravi prigrizki ali pijače. Vendar lahko dejansko upočasnijo naš metabolizem in nam otežijo hujšanje.

Nutricionistke Heather Hanks, Lisa Richards in Beth Hawkes trdijo, da bi se morali izogibati sladkim, predelanim granolam in sadnim sokovom, kupljenim v trgovini.

Granola ploščice

Najpogosteje jih najdemo na policah z zdravo hrano. Mnogi posežejo po njih, ko potrebujejo hitro malico na poti. Nutricionisti trdijo, da s tem naredijo več škode kot koristi. Predvsem, ko gre za telesno težo.

Hanks za She Finds  pojasnjuje: “Granola ploščice so najslabše živilo za hujšanje, saj so polne rafiniranih sladkorjev. Mnogi proizvajalci trdijo, da so zdrave, ker vsebujejo oves. In čeprav je oves res dober vir vlaknin, so težava dodane sestavine, ki so nezdrave.”

“Predelana hrana je narejena iz rafiniranih ogljikovih hidratov, ki povzročajo vnetje in uničujejo zdravje črevesja,” se strinja Richards.

Namesto granol posezite po oreščkih in sadju, ki vas bodo nasitili in vam dali potrebno energijo.

Sadni sokovi

Tudi sadni sokovi so polni nepotrebnega sladkorja. Če jih pijete vsak dan, lahko povzročijo težave, kot so napihnjenost, vnetja, upočasnjena presnova in pridobivanje telesne teže.

Hawkes trdi: “V 350 mililitrih pomarančnega soka je na primer približno 31 gramov sladkorja, kar je 22 gramov več kot v enaki količini Coca-Cole.”

Poleg tega sadni sok, kupljen v trgovini, nima hranilne vrednosti. Zato izberite zdrave alternative, ki vključujejo nesladkan čaj, vodo ali celo sveže iztisnjen sadni sok, ki je bogat z vlakninami.

VIR Foto: Pexels

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja