Okusno in preprosto – cvetačni narastek

Cvetačni narastek je nekaj kar morate poskusiti, priprava te izjemno okusne jedi je izjemno preprosta. In nikar se ne ustavite pri cvetači! To je popoln način, da porabite tudi brokoli ali krompir. V sirovo omako lahko dodate tudi malo belega vina. Za pripravo jedi boste potrebovali eno uro. Iz navedenih količin sestavin boste dobili šest obrokov.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 1 srednja cvetača (približno 700 g), narezana na cvetove, narezano steblo in na debelo narezani zeleni zunanji listi
  • 50g  masla
  • 50g moke
  • 500 ml mleka
  • 120g grobo naribanega chedar sira
  • 1 čajna žlička dijonske gorčice
  • morska sol in črni poper

Postopek priprave:

Pečico segrejte na 200C, ventilatorsko na 180C.

Večji lonec do polovice napolnite z vodo in zavrite. Dodajte cvetove cvetače, liste in narezano steblo za 4–5 minut ali dokler se cvetača ne zmehča, ko jih preizkusite s konico noža. Odcedite v cedilu in stresite v plitev pekač.

V srednje veliko kozico dajte maslo, moko in mleko. Mešajte na zmernem ognju 3-4 minute ali dokler ni gladka in gosta.

Dodajte približno polovico naribanega sira in gorčico. Med stalnim mešanjem kuhajte eno minuto, dokler se sir ne stopi. Dodajte še malo mleka, če se omaka preveč zgosti. Začinite s soljo in poprom.

Kuhano cvetačo prelijte s sirovo omako in potresite s preostalim sirom.

Položite na pekač in pecite 20 minut ali dokler rahlo ne porjavi in ​​ne začne brbotati. 

Dober tek!

vir Foto: zajem zaslona

Dodaj odgovor