Parada plesa: Balerina Tea Bajc. Moj poklic je tudi moj hobi!

Parada plesa: Balerina Tea Bajc je Ljubljančanka, ki je svoje baletno znanje pridobivala tudi v tujini – od milanske Scale do dunajske baletne akademije. V sezoni 2020/2021 se je pridružila ekipi mariborskega baleta in pravkar navdušila v Baletnem triptihu.

Draga Tea, prijazen pozdrav na Paradinem portalu. In čestitke za tvoj krasen nastop v Baletnem triptihu. Pravzaprav trojni nastop, saj je vsak del poglavje zase, a nekako skupni imenovalec ljubezen do giba, bi jaz poimenovala. Kako si doživela to najnovejšo kreacijo Gaja Žmavca, preverjenega Johana Ingerja in vašega šefa Edwarda Cluga kot izvajalka na odru?


Najlepša hvala za čestitke in iskrene besede, ki ste mi jih izrekli po moji premierni predstavi. Plesati v vseh treh delih priznanih koreografov je bila zame najprej velika čast. Čutila sem veliko odgovornost in sprejela to zaupanje s ponosom ter predanostjo. Plesna tehnika sodobnega plesa mi je dala nov spekter gibov, ki mi prej niso bili tako blizu. Sem pa neizmerno uživala in ostajam polna vtisov.

Zdi se, da si dala na videlo sebe v popolnoma drugačni luči, kot smo te bili do zdaj navajeni. Si presenetila tudi samo sebe z gibom, ki ti ni ravno domač, če se tako preprosto izrazim?
V življenju bodo vedno trenutki, ko mi ne bo le udobno. Zelo mi je pomembno, da k takim izzivom pristopim s samozavestjo, voljo, delom in vztrajnostjo. Ko govorim o ‘novih’ plesnih gibih, se zavedam, da ni mejà in da se bom s takimi trenutki srečevala do konca kariere. Navsezadnje je to čar plesne umetnosti, ki mi daje zagon za vsakodnevno plesno disciplino.

Pridobila si tudi na moči, ko sem te videla od blizu, mišice na tvojem telesu so kar izrazite. Kaj vse si počela, da si tako ‘fit’?


Skrbim za ohranjanje zdrave telesne kondicije s posebno sestavljenim programom, ki mi omogoča poleg baletne tehnike izboljšati oziroma vzdrževati vse fizične napore profesionalnega baleta… več na Parada plesa.

Foto: Tiberiu Marta

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja