Parada plesa: Ines Basle Gorišek. ATS dojemam kot jezik, ne zgolj kot ples. Ta ples me fascinira do onemoglosti!

Tokratna gostja Parade plesa je bila Ines Basle Gorišek, dolgoletna plesna kolegica, energična in ponosna Štajerka, ki obožuje jezike in ples.

Njena ljubezen do plesa in gibanja jo je vodila skozi številne plesne zvrsti, dokler se ni dokončno našla v plesu American Tribal Style (ATS) in salsationu. Sicer izobražena tolmačka poleg rednega dela v mednarodni prodaji pet dni v tednu poučuje v svojem domačem plesnem studiu in plesnih studiih ter telovadnicah v Račah, Framu, Slivnici in Mariboru.

Kdaj je ples vstopil v tvoje življenje in kaj je botrovalo temu, da si začela z orientalskim plesom?


Zgodilo se je v sedmem in osmem razredu osnovne šole, kjer je ena od učiteljic poučevala izrazni ples. Takrat smo tudi prvič nastopile s plesno točko na festivalu Lent, ki je takrat potekal še na Dravi. Plesale smo na pesem Unchained Melody. V srednji šoli sem plesala bolj sama zase. Po koncu srednje šole pa sem začela obiskovati salsa solo, salso v paru in druge latinskoameriške zvrsti. Poleg tega sem se intenzivno ukvarjala s pilatesom, hodila sem na skupinske plesne vadbe in v fitnes.

V tistem času sem se navdušila tudi nad orientalskim plesom prek TV-serije Klon in seveda Shakire. Potem mi je prijateljica slučajno povedala, da hodi v plesno šolo orientalskega plesa, in tako sem začela tudi jaz. To je bilo leta 2008. Moja prva učiteljica je bila Darja Belej v Plesni šoli Rolly. Darja je nato kmalu nehala poučevati. Njena inspiracija je bila Jillina Carlano in po pol leta obiskovanja tečaja sem že bila na prvi Jillinini delavnici v Budimpešti. Tako se je moje izobraževanje v orientalskem plesu začelo. Večinoma sem se izobraževala na vikend delavnicah v Sloveniji in tujini… več na Parada plesa.

Foto: Parada plesa

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja