Parada plesa: Tina in Nežka Cestnik. Mati in hči v orientalski družinski zgodbi!

Parada plesa: Simpatični in zgovorni Velenjčanki, orientalski plesalki, mamo in hčerko, Tino in Nežko Cestnik, ponavadi srečujem na plesnih delavnicah po Sloveniji. V mesecu marcu sta praznovali šesto obletnico svojega društva Magnolija in jo obeležili s plesno prireditvijo.

Prav zato sem ju povabila na pogovor in seveda predvsem, da povesta svojo zgodbo, saj se redko zgodi, da bi mama in hčerka skupaj plesali isto zvrst plesa, skupaj nastopali in poučevali.

Kako se je torej vse skupaj začelo?

Mama Tina pravi, da je bila povod Nežka, ki da je bila že od malih nog izjemno živahna in je rada plesala, ustvarjala in nastopala za domače. 

“Nekega dne smo šli gledat ulični nastop, kjer so nastopali Game Over in so v svoj nastop na koncu vključili še Nežko, staro pet let, ki je že tam migala z njimi. Na koncu so z njo naredili še fotografijo. Potem smo se odločili, da jo vpišemo v plesno šolo Spin. Tam so ugotovili, da je Nežka zelo talentirana plesalka in potem je šlo samo navzgor,” pove mama Tina.

Prihodnjih nekaj let je bila Nežka ena najboljših plesalk, plesala je izrazni ples, hip-hop in šov ples. Vodja šole Spin, Mojca Robič, ki ji je dala veliko priložnosti, da se je lahko izkazala, ji je kot najstnici ponudila tudi možnost, da je poučevala mlajše od sebe. Nežka je bila učiteljica hip-hopa vse do tretjega letnika srednje šole.

Mama Tina je v istem času, ko je Nežka začela hoditi v plesno šolo, tudi sama zgrabila priložnost za ples. Že v svojih gimnazijskih letih je imela plesno skupino in je pogrešala ples. Kmalu se je znotraj iste plesne šole pridružila plesni skupini za odrasle ženske ‘Latino girls’, kjer so plesale solo latino in šov ples… več na Parada plesa.

Foto: Osebni arhiv

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja