Parada plesa: Vanesa Krenker. Vzdušje na festivalu DanceStar je noro, konkurenca pa zdrava!

Parada plesa: Vanesa Krenker je skupaj s Kristjanom Terglavom prejšnjo soboto organizirala predtekmovanje za veliki festival plesa, ki se vsako leto odvija v Poreču pod imenom DanceStar!

Draga Vanesa, lep pozdrav, za vama z Kristjanom Terglavom je organizacija kvalifikacij za veliki plesni festival DanceStar. Organizirala sta ga v Celju na domačem terenu. Kako pa je padla odločitev za organizacijo tega zelo popularnega dogodka?


Ta plesni dogodek (Dancestar) smo mi kot skupina The Pharaohs začeli obiskovati od leta 2014 dalje, Force formacija pa leto pozneje, in se takoj zaljubili. Zakaj? Zato ker ves dogodek diha ples. En teden plesa 24/7, druženja in novih spoznanj nas je takoj sezulo.

Od takrat naprej vsako leto obiskujemo DanceStar. In ker smo v vseh teh letih nabrali kar nekaj poznanstev, so naju s Kristjanom letos prosili, če bi bila pripravljena tudi v našo plesno Slovenijo pripeljati ta dogodek in omogočiti slovenskim plesalcem, da jim ni treba na kvalifikacije hoditi v tujino. In odločitev je padla, da če že bova, pa dajva tukaj, kjer sva midva začela plesati, torej v Celju.

Deset predtekmovanj

Predtekmovanj je kar deset, ne samo po Evropi, ampak sodeluje recimo tudi JAR, pa ‘online’ kvalifikacije za preostale celine. Izbrani se udeležijo velikega festivala v Poreču. Kaj meniš, zakaj je takšno zanimanje plesalcev za DanceStar, saj jih pričakujejo znova okoli 7000?


Vzdušje na tem festivalu je noro, konkurenca zdrava, vsi tam delamo to, ker nam je ples življenje, vsi navijamo eden za drugega, se spodbujamo, česar na večini tekem ni, in če še niste bili tam, morate doživeti to izkušnjo. Plus to, da ta dogodek traja pet dni in vsak dan poleg tekem potekajo tudi odprte delavnice priznanih koreografov. Sam dogodek se nahaja ob morju in v maju je že kar toplo tako, da si ta teden lahko vzameš res mini plesni oddih pred državnim prvenstvom v Sloveniji in koncem sezone. In seveda da ne pozabim velikega gala dogodka, ki vsako leto gosti okoli 20 najboljših točk z vse prireditve, in je češnjica na torti za konec… več na Parada plesa.

Foto: Dance Star

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja