Piščančji čili – hitro in preprosto

Piščančji čili je jed, ki vsebuje piščančje meso, čili papriko, fižol, paradižnik in začimbe. Jed je zelo okusna in hitra za pripravo. Za pripravo jedi boste potrebovali okoli 45 minut. Iz navedenih količin sestavin boste dobili 4 obroke.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 500g piščančjega fileja, narezanega na kocke
  • 1 velika čebula, nasekljana
  • 3 stroki česna, sesekljani
  • 2-3 čili paprike, odvisno od vaše želje po pekoči hrani, naseljane
  • 1 konzerva rdečega fižola (400g), odcejenega in speritega pod tekočo vodo
  • 1 konzerva nasekljanih paradižnikov (400g)
  • 1 žlička mlete kumine
  • 1 žlička čilija v prahu (ali več, če želite bolj pekočo jed)
  • 1 žlička soli
  • pol žličke svežega mletega popra
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 500ml vode

Postopek priprave:

Piščančje meso prepražite v vročem olju, dokler ne postane zlato rjave barve.

Dodajte drobno nasekljano čebulo in česen ter pražite, dokler se ne zmehčata.

Dodajte nasekljane čili paprike, ki ste jih predhodno odstranili semena in narezali na majhne kocke.

Dodajte nasekljane paradižnike in jih kuhajte približno 10 minut, dokler se ne zmehčajo.

Dodajte konzerviran fižol (navadno rdeči fižol), ki ste ga predhodno odcedili in sprali, ter začimbe.

Kuhajte na nizki temperaturi približno 30 minut, da se okusi dobro premešajo in jed zgosti.

Piščančji čili se običajno postreže s kuhanim rižem, tortiljami ali kruhom, lahko pa ga tudi okrasite s svežim peteršiljem, koriandrom ali avokadom.

Dober tek!

Foto: Sundaysuppermovement.com

Dodaj odgovor